2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

21.1.2023

Την Πέμπτη 8/12/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες  της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, είχαν τη χαρά να ενημερωθούν από μέλος του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Θήβας-Βοιωτίας, για την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη μας, την αειφορία και τους 17 στόχους που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε ως το 2030.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον.

21.1.2023

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  συγκέντρωσαν διάφορα υλικά από το σπίτι τους ,όπως υφάσματα, κουμπάκια ,παλιά καλτσάκια, κορδελίτσες και άλλα πολλά και έφτιαξαν χιονάνθρωπους για να στολίσουν την τάξη τους.

 

9.11.2022

Την Πέμπτη 3/11/2022, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της Θήβας συμμετείχαν σε δράση Σκυταλοδρομίας, μεταφέροντας μέσω της Σκυτάλης το μήνυμα της Κλιματικής Αλλαγής στον Δήμαρχο της πόλης.

22.6.2022

Στο πλαίσιο της Εισαγωγής στην Ακουστική Οικολογία, τα παιδιά της Ε' τάξης μετά από πλήθος δραστηριοτήτων βιωματικής μάθησης όπου κατανόησαν τις έννοιες της ακουστικής οικολογίας, της ηχορύπανσης, του ηχοτοπίου, και τον διαχωρισμό μεταξύ φυσικών και τεχνητών ήχων, δημιούργησαν με την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου τις δικές τους συνθέσεις ηχοτοπίων. Ήταν η τελική τους εργασία σε ψηφιακή μορφή καθώς μέσα στην τάξη είχαν δημιουργήσει τις δικές τους συνθέσεις ηχοτοπίων με την χρήση των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά.

17.6.2022

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, προσκάλεσαν όλους τους γονείς του σχολείου, εκπροσώπους του Δήμου, του Συλλόγου Δασκάλων και τα άλλα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου που  πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.

5.6.2022

Μπαίνοντας η άνοιξη αποφασίσαμε με τους μαθητές μας να κάνουμε πιο όμορφο τον αύλειο χώρο του σχολείου δημιουργώντας τοιχογραφίες με οικολογικό περιεχόμενο και στολίζοντας διάφορες γωνιές του σχολείου με γλαστράκια με  λουλούδια διαφόρων χρωμάτων. Επίσης, καθαρίσαμε τα δεντράκια της αυλής μας από τα ξερά κλαδάκια ή σκουπιδάκια που είχαν γύρω τους. Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοήθησε και η κ. Νάγια, η Εικαστικός του σχολείου και η κ. Μάγδα, η σχολική μας τροχονόμος. 

18.5.2022

Μουσική ακρόαση του συμφωνικού ποιήματος «Die Moldau» από Bedrich Smetana, ένα από τα πιο γνωστά έργα προγραµµατικής µουσικής, που περιγράφει το ταξίδι του ποταµού Μολδάβα από τη στιγµή της δηµιουργίας του µέχρι την ένωση του µε τον Έλβα.

Τα παιδιά χαλαρώνουν ακούγοντας το μουσικό έργο και ταξιδεύουν με την φαντασία τους μαζί με τον ποταμό. Στην συνέχεια καλούνται να αποτυπώσουν τις εικόνες που φαντάστηκαν σε εικαστικές δημιουργίες.

17.5.2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διοργάνωσε την Τρίτη 17 Μαΐου 2022  εκδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Θήβας με θέμα την ανακύκλωση. Η εκδήλωση περιελάμβανε το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» με διάφορες δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

17.5.2022

Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τρίτη 10/5/2022 και έπαιξε με τα πρωτάκια του σχολείου μας και τις δασκάλες τους την κ. Λαλιώτη και την κ. Τουρκοχωρίτη , παιχνίδια για την Ανακύκλωση!!!

20.4.2022

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, το σχολείο μας έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε να καταθέσει  σχέδιο δράσης με τίτλο «Μην εξαγριώνετε την καφέ αρκούδα…Υιοθετήστε την!» Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη δημιουργία και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών/τριών, την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά την πανίδα της χώρας μας, τη συνειδητοποίηση της αλληλεπίδρασης του φυσικού με το ανθρωπογενές περιβάλλον και τέλος την υιοθέτηση απειλούμενων ειδών μέσω συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Κασσάνδρου & Σπαρτών
32200 Θήβα