2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

22.6.2022

Στο πλαίσιο της Εισαγωγής στην Ακουστική Οικολογία, τα παιδιά της Ε' τάξης μετά από πλήθος δραστηριοτήτων βιωματικής μάθησης όπου κατανόησαν τις έννοιες της ακουστικής οικολογίας, της ηχορύπανσης, του ηχοτοπίου, και τον διαχωρισμό μεταξύ φυσικών και τεχνητών ήχων, δημιούργησαν με την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου τις δικές τους συνθέσεις ηχοτοπίων. Ήταν η τελική τους εργασία σε ψηφιακή μορφή καθώς μέσα στην τάξη είχαν δημιουργήσει τις δικές τους συνθέσεις ηχοτοπίων με την χρήση των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά.

17.6.2022

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, προσκάλεσαν όλους τους γονείς του σχολείου, εκπροσώπους του Δήμου, του Συλλόγου Δασκάλων και τα άλλα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου που  πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.

5.6.2022

Μπαίνοντας η άνοιξη αποφασίσαμε με τους μαθητές μας να κάνουμε πιο όμορφο τον αύλειο χώρο του σχολείου δημιουργώντας τοιχογραφίες με οικολογικό περιεχόμενο και στολίζοντας διάφορες γωνιές του σχολείου με γλαστράκια με  λουλούδια διαφόρων χρωμάτων. Επίσης, καθαρίσαμε τα δεντράκια της αυλής μας από τα ξερά κλαδάκια ή σκουπιδάκια που είχαν γύρω τους. Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοήθησε και η κ. Νάγια, η Εικαστικός του σχολείου και η κ. Μάγδα, η σχολική μας τροχονόμος. 

18.5.2022

Μουσική ακρόαση του συμφωνικού ποιήματος «Die Moldau» από Bedrich Smetana, ένα από τα πιο γνωστά έργα προγραµµατικής µουσικής, που περιγράφει το ταξίδι του ποταµού Μολδάβα από τη στιγµή της δηµιουργίας του µέχρι την ένωση του µε τον Έλβα.

Τα παιδιά χαλαρώνουν ακούγοντας το μουσικό έργο και ταξιδεύουν με την φαντασία τους μαζί με τον ποταμό. Στην συνέχεια καλούνται να αποτυπώσουν τις εικόνες που φαντάστηκαν σε εικαστικές δημιουργίες.

17.5.2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτους, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διοργάνωσε την Τρίτη 17 Μαΐου 2022  εκδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Θήβας με θέμα την ανακύκλωση. Η εκδήλωση περιελάμβανε το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» με διάφορες δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

17.5.2022

Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τρίτη 10/5/2022 και έπαιξε με τα πρωτάκια του σχολείου μας και τις δασκάλες τους την κ. Λαλιώτη και την κ. Τουρκοχωρίτη , παιχνίδια για την Ανακύκλωση!!!

20.4.2022

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, το σχολείο μας έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε να καταθέσει  σχέδιο δράσης με τίτλο «Μην εξαγριώνετε την καφέ αρκούδα…Υιοθετήστε την!» Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη δημιουργία και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών/τριών, την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά την πανίδα της χώρας μας, τη συνειδητοποίηση της αλληλεπίδρασης του φυσικού με το ανθρωπογενές περιβάλλον και τέλος την υιοθέτηση απειλούμενων ειδών μέσω συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

10.4.2022

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν τόπο όμορφο και καθαρό, ζούσε η κυρα-Φύση με τα εφτά παιδάκια της. Η κυρα-Φύση ήταν πολύ όμορφη, ευγενική και πάντα χαρούμενη! Άλλωστε είχε κάθε λόγο! Τα παιδιά της ήταν αγαπημένα και γεμάτα υγεία. Ώσπου μια μέρα...

10.4.2022

Τα τμήματα  Α1 και  Α2 μαζί με τις δασκάλες τους την κ .Τουρκοχωρίτη Γεωργία και την κ. Λαλιώτη Γεωργία στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα :"Φροντίζω το Περιβάλλον" ,έπαιξαν την αυλή του σχολείου μας  το κινητικό παιχνίδι με τίτλο :" Αγώνας χελώνας".

4.4.2022
Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά

Τα παιδιά της Ε1 τάξης με την δασκάλα μουσικής Ελευθερίου Σοφίας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Εισαγωγής στην Ακουστική Οικολογία, κατασκεύασαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά και με φυσικά υλικά που τα περισυνέλεξαν οι μαθητές από τον αύλειο χώρο του σχολείου. Καστανιέτες, μαράκες, τύμπανα αλλά και ήχους της βροχής ήταν μερικά από τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που κατασκευάστηκαν. Στην συνέχεια, οι μαθητές με την συνοδεία των μουσικών τους οργάνων, δημιούργησαν μουσικές συνθέσεις μέσω των οποίων περιγράφονται ακουστικά τα ηχοτοπία που διάλεξαν.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Κασσάνδρου & Σπαρτών
32200 Θήβα