20ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Κλιματική Αλλαγή
2024-2025
Σχολική Αυλή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

4.7.2025

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο eTwinning έργο με τίτλο ‘”I am a global citizen”, το οποίο υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2024-2025 με τη συμμετοχή εικοσιεπτά (27) εταίρων από επτά χώρες: Λιθουανία (4), Ελλάδα (10), Τουρκία (8), Λετονία (2), Γαλλία (1), Ιορδανία (1), Λίβανος (1).

30.6.2025

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αναδιαμόρφωση και αξιοποίηση της αυλής του νηπιαγωγείου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου έγιναν ενεργοί πολίτες και έγραψαν ένα γράμμα-πρόσκληση στο Δήμαρχο, όπου του κοινοποιούν τα αιτήματά τους σχετικά με την αυλή και τον προσκαλούν στο νηπιαγωγείο.

Οι εκπαιδευτικοί της Ομάδας Δράσης του σχεδίου επισκέφτηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του και του επιδώσανε το γράμμα των παιδιών.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το γράμμα των παιδιών:

Αγαπημένε μας κ. Δήμαρχε!

30.6.2025

Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Η θάλασσα που θέλω να έχω!» απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στην ανάδειξη έργων με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να συμβάλλουν στην προστασία της και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους. Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

30.6.2025

Χρώματα και Αρώματα στο 20ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης!

Οι μικροί μας κηπουροί  με μεγάλο ενθουσιασμό πήραν φτυαράκια, ποτιστήρια και σκαλιστήρια, και φύτεψαν λουλούδια και αρωματικά φυτά και βότανα στην αυλή του νηπιαγωγείου μας!

Τα παιδιά έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο πώς φυτεύουμε και φροντίζουμε ένα φυτό, αλλά και ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης, αποτύπωσαν τη διαδικασία και τα στάδια της ανθοφύτευσης με ζωγραφική.

30.6.2025

Μικροί και μεγάλοι συνεργαστήκαμε με χαρά, ενθουσιασμό και αγάπη σε μία κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος, συνεργαστήκαμε για να κάνουμε τον εξωτερικό μας χώρο πιο όμορφο, ζωντανό και φιλόξενο για τα παιδιά μας.

 

30.6.2025

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ της ομάδας των εκπαιδευτικών που συντονίζουν το σχέδιο δράσης και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για την εξέλιξη και πορεία του σχεδίου, ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες και προχωρήσαμε σε έναν προγραμματισμό των εργασιών που θα ακολουθήσουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της συνάντησης:

30.6.2025

Στο νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά ταξίδεψαν με τη φαντασία τους και ονειρεύτηκαν την αυλή που θα ήθελαν να παίζουν κάθε μέρα!

30.6.2025

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αυλή, τα παιδιά του Υποχρεωτικού Τμήματος 1 κατασκεύασαν με πολλή χαρά ταΐστρες για τα πουλάκια! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε το περιβάλλον και τα ζώα που ζουν κοντά μας. Οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της αυλής και είμαστε χαρούμενοι γιατί οι φτερωτοί μας φίλοι θα βρίσκουν εύκολα την τροφή τους και θα μας επισκέπτονται!

30.6.2025

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης που γιορτάστηκε στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη σε υπαίθριες δραστηριότητες και παιχνίδι έξω από την τάξη.

26.6.2024

Τα παιδιά του Υποχρεωτικού Τμήματος 1 διαβάζουν τα βιβλία: “Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;” και “Μπορούμε στ’ αλήθεια να βοηθήσουμε τις πολικές αρκούδες;” μαθαίνουν για το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που απειλεί τον πλανήτη και ζωγραφίζουν σκηνές από το παραμύθι “Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;”.

 

Για να δείτε όλες τις ζωγραφιές μας πατήστε εδώ

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πεστών 55-63
54453 Θεσσαλονλικη