(1/Θ) 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

22.1.2023

Κατασκευή μακέτας με θέμα τη δημιουργία μιας πόλης όπως θα ήθελα εγώ να είναι. Με απλά υλικά ανακυκλώσιμα οι μαθητές κατασκεύασαν τη δική τους μακέτα, την οποία και εκθέσαμε στους γονείς, ώστε να λάβουν και εκείνοι το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε .Λιγότερα καυσαέρια, καθαρός ουρανός, περισσότερα πάρκα και καθαρές θάλασσες είναι αυτά που ονειρευόμαστε.

22.1.2023

Με αφορμή την ενασχόληση των μαθητών με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης δημιουργήσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, με το όνομα Ένας νέος κόσμος. Οι μαθητές ανάλογα με το ζάρι που θα ρίξουν κινούνται στα ανάλογα τετραγωνάκια και η Νηπιαγωγός  διαβάζει , ώστε οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι να έχουν την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους επιδιωκόμενους στόχους για ένα καλύτερο μέλλον που όλοι επιδιώκουμε.

22.1.2023

Δημιουργούμε τη δική μας αφίσα και στέλνουμε το  μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού. Ομαδική εργασία με τέμπερες και κολλάζ από μικρά χεράκια των μαθητών μας.

22.1.2023

Οι μαθητές εισάγονται στην έννοια της κοινωνικής ανισότητας με τη παρακολούθηση βίντεο στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το χάρτη μιας χώρας όπως θα θέλαμε να είναι στο μέλλον. Κάθε ομάδα σχεδιάζει τη δική της χώρα και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη τάξη τις προτάσεις τους σε σύνδεση με την καθημερινή τους ζωή.

22.1.2023

Στόχος του 30ου Νηπιαγωγείου Λαμίας τίθεται η ύπαρξη ενός ζωντανού οργανισμού μάθησης ανοιχτού στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, που θα στοχεύει στην προώθηση της δημοκρατίας, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην κοινωνική δικαιοσύνη, σ ένα περιβάλλον διαφοροποιημένης μάθησης που θα αναγνωρίζει τις μαθησιακές και κοινωνικές ανάγκες όλων των μαθητών. Έτσι θα "περιηγηθούμε "με τους μικρούς μας μαθητές σε ένα ονειρικό ταξίδι για έναν ιδανικό κόσμο ανακαλύπτοντας τους 17 Παγκόσμιους Στόχους που οδηγούν στην Αειφορία.

22.1.2023

Προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν την ταυτότητα του ενεργού πολίτη.στο σχολείο μας έφθασε η εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π για το Νηπιαγωγείο της Action aid. Η εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π  είναι ένα υλικό που προσεγγίζει την έννοια της ενεργής  πολιτειότητας με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο. Το υλικό αναπτύσσεται πάνω στην εξής ιδέα/σενάριο: Ο κύριος 2Π είναι ένας άνθρωπος που αναρωτιέται πώς λειτουργεί ο κόσμος και ποιος είναι ο ρόλος μέσα σε αυτόν. Ξεκινάει λοιπόν από το Βόλο να ταξιδεύει παντού, γνωρίζοντας ανθρώπους και τις ιστορίες τους.

22.1.2023

Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός αειφόρου σχολείου δημιουργήσαμε με τους μαθητές μας μια αφίσα με θέμα :Τα χέρια είναι.....Οι μαθητές μαθαίνουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που εξασφαλίζουν στη τάξη ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τη μάθησή τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

22.1.2023

Οι μικροί μας μαθητές με πολύ χαρά ετοιμάζουν ένα ανθοδοχείο για να στολίσει η μαμά το σαλόνι. Με τέμπερες επιλέγει ο κάθε μαθητής το χρώμα που θέλει και βάφει το πλαστικό μπουκάλι του μεταμορφώνοντας σε ένα πολύ όμορφο ανθοδοχείο. Για λουλούδια χρησιμοποίησαν κλαδάκια από Φθινοπωρινά φύλλα. έπειτα στόλισαν με υλικά της αρεσκείας τους και τα ανθοδοχεία ήταν έτοιμα να διακοσμήσουν το σαλόνι.

Το 30ο Νηπιαγωγείο Λαμίας είναι ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο βόρειο τομέα της πόλης της Λαμίας, στη περιοχή Άνοιξη. Βασική αρχή στην καθημερινότητα του σχολείου μας μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας, ζεστασιάς και ηρεμίας αποτελεί η υλοποίηση της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής. Αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής - ανακαλυπτικής μάθησης έχουμε ως στόχο μέσα από το παιχνίδι την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής ,δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές μας, όπως ακριβώς επιτάσσει η σύγχρονη εποχή που ζούμε. Κάθε χρόνο υλοποιούμε αρκετές δράσεις «αειφόρες», «χτίζοντας» ένα σχολείο που καλλιεργεί τον σεβασμό για τη προσωπικότητα του καθενός, τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Συμμετέχουμε σε πολλά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, πανελληνίους εμβέλειας διαγωνισμούς, πραγματοποιούμε συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς και διοργανώνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός και εκτός πόλεως με την αμέριστη βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών μας που ενισχύουν τις γνώσεις των μαθητών ενώ συνάμα αποτελούν άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη τοπική κοινότητα.

Διεύθυνση: 
Υψηλάντη και Φοίνικος 24
Τ.Κ 35131 Λαμία