1ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

28.8.2020
ενημέρωση για τα οργανικά υπολείμματα και την αξία της βιομάζας

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν  την ευκαιρία να γνωρίσουν τα φυτά (αειθαλή και φυλλοβόλα) του σχολικού κήπου, να συμμετάσχουν σε καλλιεργητικές φροντίδες και φύτεμα αρωματικών φυτών, και να ανακυκλώσουν – κομποστοποιήσουν οργανικά υπολείμματα. Το οργανικό λίπασμα (κομπόστ) που θα παραχθεί θα αποτελέσει ένα φυσικό λίπασμα για τον κήπο του σχολείου. Θα γίνει αναζήτηση τρόπου εξοικονόμηση νερού για το πότισμα του σχολικού κήπου 

28.8.2020
Σκοπός : Αλλάζουμε νοοτροπία

Το πρόγραμμα αφορά  τη διαλογή / διαχωρισμό των απορριμμάτων στο σχολικό χώρο, βασισμένο στις αρχές  του σεβασμού  και της προστασίας  του περιβάλλοντος,   με στόχο την  αποτελεσματική συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη. Έχει ως βασικό γνώμονα την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, την ανάδειξή της ως την πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και την επισήμανση ορθών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής είναι ένα σχολείο που στοχεύει στην υψηλή ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ανάπτυξη συνεργασιών και στη δημιουργία κινήτρων για ενεργό μάθηση και αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για απόκτηση γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Εχει βραβευθεί με το χρυσό eSafety Label, υλοποιεί προγράμματα συνεργασίας etwinning και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν μετακινήσεις επιμόρφωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+  (γνωριμία με το φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, διοίκηση σχολικής μονάδας, αειφορία). 

Διεύθυνση: 
Neapoleos 5
15341 Agia Paraskevi, Athens