1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

16.4.2024

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας,
Ημαθίας και Ρεθύμνου, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και πραγματοποιήθηκε
διαδικτυακά στην πλατφόρμα Webex, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.

Το Α2 συμμετέχει στο πρόγραμμα με τίτλο "Κάνοντας το Σχολείο Μας Αειφόρο: Βήματα για Ένα Πιο Πράσινο Μέλλον (Επανάχρηση - Ανακύκλωση)".

Το Α3 συμμετέχει στο πρόγραμμα με τίτλο "Κάνοντας το Σχολείο Μας Αειφόρο: Βήματα για Ένα Πιο Πράσινο Μέλλον (Κομποστοποίηση)".

16.4.2024

Στο βίντεο παρουσιάζονται μερικές από τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2023-2024

16.4.2024

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον φορέα “Φωτοκύκλωση” (https://fotokiklosi.gr/). Την εκδήλωση, με θέμα τη διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακολούθησαν μαθητές της Α' λυκείου και των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας.

6.4.2024

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικής Φιλοζωίας, που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24, το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωίας.

Κάθε τμήμα, με τη συνδρομή του διδάσκοντα καθηγητή, αφιέρωσε μια διδακτική ώρα σε συζητήσεις για τα δικαιώματα των ζώων και  την υπάρχουσα νομοθεσία, καταλήγοντας στη σύνταξη του “Δεκαλόγου των αδέσποτων”.

6.4.2024

Τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση που οργάνωσε το ΕΠΑΛ Αλεξανδρείας στο χώρο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας. Οι μαθητές του σχολείου διένειμαν γλαστράκια με φυτά, τα οποία ετοίμασαν οι ίδιοι, και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρωτοβουλίες του σχολείου.

Κάθε γλαστράκι κατασκευάστηκε από επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο, ενώ το χώμα που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από τη μονάδα κομποστοποίησης του ίδιου του σχολείου.

25.2.2024

Σε διάφορα σημεία του σχολείου τοποθετήθηκαν πλαστικά μπουκάλια για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. Αυτά τα καπάκια θα διατεθούν στη συνέχεια για την ενίσχυση του Συλλόγου Παραπληγικών - Κινητικά Αναπήρων & Όλων των Παθήσεων Ν.Πέλλας, προκειμένου να υποστηριχθεί η δράση του "Συλλέγουμε Πλαστικά Καπάκια και Προσφέρουμε Αναπηρικά Αμαξίδια".

25.2.2024

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας, συνεχίζεται το πρόγραμμα για την κομποστοποίηση φυτικών υπολειμμάτων.

Για να διευκολυνθεί η διαδικασία συγκέντρωσης φυτικών υπολειμμάτων από τους μαθητές, μοιράστηκαν πλαστικά δοχεία για να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τα φυτικά υπολείμματα από το σπίτι τους  στο σχολείο. Σε κάθε δοχείο επικολλήθηκε ειδικό αυτοκόλλητο με οδηγίες σχετικά με το τι μπορεί να κομποστοποιηθεί και τι όχι.

4.12.2023

Την εβδομάδα πριν από την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, προηγήθηκε μια σημαντική προετοιμασία και ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας σχετικά με τις δράσεις που ακολούθησαν. Πραγματοποιήθηκε η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να καταγράψουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το περιβάλλον και να μοιραστούν φωτογραφίες. (https://padlet.com/1epalalexandreias/epal-alexandreias-takes-action-for-...).

4.12.2023

Οι μαθητές με αγάπη για το σχολείο τους μάζεψαν τα σκουπίδια από το προαύλιο και τις εισόδους  δίνοντας υπόσχεση για διατήρηση του χώρου καθαρού και υλοποίηση μελλοντικών δράσεων καλλωπισμού.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

4.12.2023

Χάρτινα κουτιά αντί να ανακυκλωθούν διακοσμήθηκαν από τους μαθητές και μετατράπηκαν σε κάδους διαχωρισμού απορριμμάτων. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τμήματα της Α λυκείου με στόχο όχι μόνο οι μαθητές να  υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ανακύκλωσης αλλά ταυτόχρονα να γίνει καταγραφή των απορριμμάτων και να προταθούν λύσεις για την μείωση τους.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

 

 

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Ανώνυμη Πάροδος 28ης Οκτωβρίου
59300 Αλεξάνδρεια