1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

23.4.2024

Στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β΄Αθήνας (Αγίας Παρασκευής), οι εργασίες δεν σταματούν! Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε συνεργασία και με τον συντονισμό των Υπεύθυνων Εκπαιδευτικών τους, προσφέρουν εθελοντική εργασία για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους στα εργαστήρια, αλλά και για τη βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων!

22.2.2024

Σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο Εργαστήριο των Ηλεκτρολόγων, ελέγχθηκαν και ανακυκλώθηκαν λαμπτήρες οι οποίοι υπήρχαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο.

Πολλοί λαμπτήρες φθορισμού που δεν λειτουργούσαν, αλλά και άλλοι λαμπτήρες , μπήκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είχαμε παραγγείλει από τον Νοέμβριο του 2023 και παραλάβαμε στο σχολείο μας, τον Ιανουάριο του 2024.

2.12.2023

Οι μαθητές της  Γ΄τάξης των ψυκτικών, στο πλαίσιο του εργαστηριακού τους μαθήματος, επιδιόρθωσαν και συντήρησαν τα κλιματιστικά δαπέδου των εργαστηρίων Αισθητικής, κομμωτικής και του Σχεδιαστηρίου 2, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους, κου Μαλογρίδη Παύλου.

2.12.2023

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ο μαθητές της Γ΄ τάξης στο εργαστήριο ψυκτικών, με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού τους, κυρίου Μαλογρίδη Παύλου, καθάρισαν και τακτοποίησαν τα τμήματα που σύντομα θα αποτελούσαν έναν νέο ψυκτικό θάλαμο.

Στις 19 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα, στο Εργαστήριο Ψυκτικών είχε ήδη προχωρήσει η κατασκευή από υλικά που  μεταφέρθηκαν και αποθηκεύθηκαν, έως ότου έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν - χωρίς να αγοραστούν νέα. Το μόνο που αγοράστηκε - και αυτό γιατί δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί, ήταν μια κλειδαριά για την πόρτα.

13.10.2023

Την Πέμπτη 12-10-2023, έγινε η τελική εκκαθάριση και απομάκρυνση παλαιών και άχρηστων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που είχαν συσσωρευτεί στο κτιριακό μας συγκρότημα από τη μεταφορά του στα νέα κτίρια της οδού Παπαφλέσσα 17, στην Αγία Παρασκευή, με ενέργειες των Δντών του 1ου ΕΚ Β΄Αθήνας-Αγίας Παρασκευής και του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, κ.κ. Βαρβάρας Πετρίδου & Αθανάσιου Μπαλάσκα.

Η Εκπαιδευτική Μονάδα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Παπαφλέσσα 17. Συστεγάζεται με το 1ο & 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής και εξυπηρετεί τα εργαστήρια των τάξεων Β και  Γ  Λυκείου.

Διεύθυνση: 
Παπαφλέσσα 17
15341 Αγία Παρασκευή