1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης - Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
1999
2002
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές

Τα νέα του Σχολείου μας

19.6.2024

Μία απίστευτη δράση διοργανώθηκε από τους μαθητές/τριες του Δ' 1 τμήματος και τους γονείς τους. Την Τετάρτη το απόγευμα μαζευτήκαμε στο Πάρκο του Γουδέ,ένα πανέμορφο πάρκο στη δυτική είσοδο της πόλης μας.

7.6.2024

Οι μαθητές/ τριες του Α1 και Α2 τμήματος επισκέφθηκαν την παραλία Βαλτάκι του Γυθείου την Τετάρτη 5 Ιουνίου δηλαδή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.. Αρχικά, οι μαθητές/ τριες είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν από το Λιμενικό Σώμα Γυθείου πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη θάλασσα, πως θα πρέπει να προστατεύουμε τις ακτές μας και πως στην περιοχή μας θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις φωλιές των αυγών της Θαλάσσιας χελώνας Καρέτα -Καρέτα.

26.3.2024

Οι μαθητές/τριες του Δ'1 τμήματος πραγματοποίησαν μια εβδομαδιαία έρευνα στο προαύλιο του σχολείου μας με σκοπό να καταγράψουν όλα τα απορρίμματα που ρίχνουν τα παιδιά του σχολείου μας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και στη συνέχεια μόνο με τα ανακυκλώσιμα να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο.

26.3.2024

Με αφορμή τον εορτασμό των Αποκρεών, οι μαθητές/ τριες του Δ'1 τμήματος κλήθηκαν να κατασκευάσουν αποκριάτικους χαμογελαστούς κλόουν με ανακυκλώσιμα υλικά. Αρχικά, πήραν το εσωτερικό από ένα χαρτί υγείας και το χρωμάτισαν, στη συνέχεια έκοψαν και κόλλησαν τα πόδια τους, το καπέλο όπου στην κορυφή του κόλλησαν ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι. Στη συνέχεια, έκοψαν και κόλλησαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ στο τέλος κόλλησαν λίγα κομμάτια σερπαντίνας για μαλλιά. 

15.1.2024

Οι μαθητές/ τριες του Δ'1 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης, αφού συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια, δημιούργησαν εικαστικά έργα από αυτά! Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά και κατασκεύασαν μοναδικά έργα κατανοώντας ότι από υλικά που δε χρειαζόμαστε πια μπορούμε χρησιμοποιώντας το μεράκι μας και τη φαντασία μας να διασκεδάσουμε δημιουργώντας.  

16.12.2023

Οι μαθητές/ τριες του Δ'1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από εσωτερικό ρολού χαρτιού υγείας που συγκέντρωσαν και έφεραν στην τάξη. Αφού έκοψαν, και συναρμολόγησαν το αστεράκι τους, το έβαψαν και στη συνέχεια πέρασαν πετονιά για να μπορέσουν να τα κρεμάσουν! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Διεύθυνση: 
Πλατανιστά 21
231 00 Σπάρτη