1ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

17.6.2018

Στις 5 Ιουνίου,παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές της Γ΄ τάξης,με τη βοήθεια του δασκάλου τους,φύτεψαν φυτά και δέντρα στον κήπο του σχολείου μας,ομορφαίνοντας έτσι το σχολικό περιβάλλον..

17.6.2018

Η περιβαλλοντική μας επιτροπή  συνεδρίασε κι έφτιαξε τον οικοκώδικα του σχολείου μας.Κατασκευάστηκαν ταμπέλες με τους νέους κανόνες, τις οποίες τοποθέτησαν τα παιδιά σε όλους του χώρους του σχολείου  μαζί με τη δέσμευση να τους τηρούν!

16.5.2018

Μετά την παρακολούθηση σχετικού ενημερωτικού προγράμματος, στο σχολείο μας ξεκινήσαμε πρόγραμμα φωτοκύκλωσης.Τοποθετήθηκε ειδικός κάδος ανακύκλωσης λαμπτήρων ,τον οποίο τα παιδιά μας ήδη άρχισαν να χρησιμοποιούν!

16.5.2018

Τα πρωτάκια μας ,ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλύτερων τάξεων,αποφάσισαν κι αυτά να  δραστηριοποιηθούν έτσι ώστε το σχολείο μας να γίνει πιο όμορφο και καθαρό.Με τη βοήθεια της δασκάλας τους έφτιαξαν όμορφα φυλλάδια με οικολογικά μηνύματα και τα μοίρασαν στα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου. Εμείς τα ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους!

4.4.2018

Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό τα παιδιά,άφού ερεύνησαν τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου και κατέγραψαν τα απορρίμματα που υπήρχαν , στη συνέχεια καθάρισαν συμβολικά,δίνοντας έτσι το μήνυμα και στους υπόλοιπους μαθητές τους σχολείου μας ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση...

4.4.2018

Τα παιδιά της Δ΄τάξης,αφού έφτιαξαν ενημερωτικά φυλλάδια για τη δράση,ανέλαβαν τη"διασπορά"της ιδέας και στις υπόλοιπες τάξεις,με στόχο τη σύσταση της περιβαλλοντικής μας επιτροπής η οποία προς το παρόν αποτελείται από 7 άτομα...όμως ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή!

4.4.2018

Τα παιδιά,στα πλαίσια του προγράμματος,επισκέφτηκαν το Μουσείο Βορρέ κι αφού απόλαυσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση,δημιούργησαν στο χώρο του εργαστηρίου τα δικά τους,μοναδικά έργα τέχνης κατασκευασμένα εξ' ολοκλήρου από "άχρηστα"υλικά..Έμαθαν,έτσι,από πρώτο χέρι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο!

Διεύθυνση: 
Ι.Κοντοράβδη 9
19009 Πικέρμι