1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Αττικής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ

Τα νέα του Σχολείου μας

19.1.2024
Διάσκεψη για το Κλίμα 2023

Με αφορμή την ιδιαίτερα σημαντική διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα, το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η ΕΕΠΦ, βρέθηκαν εκεί προκείμενου να βοηθήσουν στην παγκόσμια προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά και δικαιώματα που μοιραζόμαστε όλες και όλοι.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας του νομού Αττικής αποτελεί το πιο ιστορικό σχολείο του δήμου. Χτισμένο από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατοίκησαν στην Νέα Ιωνία μετά τη μικρασιατική καταστροφή, διατηρεί, ακόμα και μετά τις εργασίες αποκατάστασης των υλικών ζημιών από το σεισμό του 1999, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ιωνίας της Μικράς Ασίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Το σχολείο έχει ενταχθεί στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Μαθαίνω για τα Δάση», το οποίο συντονίζει το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις περιβαλλοντικές του δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Συμμετέχει σε προγράμματα Erasmus + και συχνά βρίσκεται στην πρώτη θέση της εκπαιδευτικής επικαιρότητας για τις καινοτόμες δράσεις του.

Διεύθυνση: 
Κρήτης 77
14132 Νέα Ιωνία Αττικής