1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2017-2018
Απορρίμματα
2021-2022
Νερό
2022-2023
Νερό
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2023-2024
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

9.6.2024

Μετά από αίτημά μας η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων μας πρόσφερε ένα οικιακό κομποστοποιητή για το σχολείο μας. Ο υπεύθυνος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Βαρδάκης  εξήγησε στους μαθητές τη διαδικασία της κομποστοποίησης και ποια απορρίμματα είναι κατάλληλα για να μπουν στον κλάδο κομποστοποίησης.  Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν μεγάλη αφού απέρριπταν στον κάδο τα υπολείμματα του κολατσιού τους και αυτά που έφερναν από το σπίτι. 

9.6.2024

Οι μαθητές του Ε2, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα παραμύθι όπου θα εξιστορούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον.

Οι μαθητές δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά βρήκαν τους ήρωες της ιστορίας τους, έφτιαξαν το προσχέδιό της και έγραψαν την πλοκή. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού έφτιαξαν ένα ψηφιακό βιβλίο, με χρήση της εφαρμογής “Book Creator”. Ηχογράφησαν τα ίδια τους συμμαθητές τους και ως εικονογράφηση πρόσθεσαν και κάποιες από τις εργασίες που είχαν ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

9.6.2024

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, φέτος, όπως και κάθε χρόνο, προχωρήσαμε σε καθαρισμό της παραλίας Τελωνείου στην Κίσαμο. Παράλληλα οι μαθητές μας έκαναν και ανακύκλωση τηγανέλαιων που είχαν συλλέξει με τη βοήθεια των γονιών τους.

3.6.2024

Στις 15 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης της μαθητιώσας νεολαίας της ΔΕΔΙΣΑ στο σχολείο μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από αρμόδιο στέλεχος της υπηρεσίας, τον κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ, Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης, για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ή δεν ανακυκλώνονται καθώς και για τα οφέλη της και το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον.

1.6.2024

Επισκεφτήκαμε με τους μαθητές μας το Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στην Αγυιά Χανίων.

Ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) Αγυιά μαρτυρά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα μετεξελίσσεται από την εποχή του λύχνου και της Γερμανικής κατοχής, μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το σχέδιο Μάρσαλ και των απαιτήσεων του 21ου αιώνα, μέχρι τη εποχή της ενεργειακής μετάβασης του πλανήτη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε).

31.5.2024

Στο πλαίσιο της  28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28)  που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  (UNFCCC), οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κλιματική αλλαγή.

31.5.2024

Στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μείωσης των φυσικών καταστροφών και έχοντας στο μυαλό μας την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία μιλήσαμε για τις φυσικές καταστροφές , το πώς επηρεάζουν τη ζωή μας και συζητήσαμε τρόπους προστασίας. Εκείνη την ημέρα επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κισάμου που μίλησε στους μαθητές για το πώς μπορούν να προστατευτούν από μια πλημμύρα, μια πυρκαγιά ή ένα σεισμό στο χώρο του σχολείου και εκτός..

19.6.2023

Σε συναργασία με το Λιμεναρχείο Κισάμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης .Η πρόληψη αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωση της θνητότητας από πνιγμό. Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να ξέρουμε να κολυμπάμε σωστά και τα μαθήματα κολύμβησης βοηθούν πολύ προς την κατεύθυνση αυτή.

19.6.2023
παγκοσμια ημερα νερού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού πραγματοποιήθηκαν κατασκευές και δραστηριότητες σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για τυο πολύτιμο αυτό αγαθό. Η διάχειση των δράσεων έγινε μέσω του blog  του σχολείου, ώστε να ενημερωθουν και οιο γονείς των μαθητών μας.

https://blogs.sch.gr/1dimkisacha/2023/03/22/22-martioy-pagkosmia-imera-n...

 

19.6.2023

Το σχολείο μας συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με τίτλο "ΝΕΑΡΟΝ ΥΔΩΡ". Η έκθεση είχε στόχο την ευαισθητοποίση των πολιτών και ειδικότερα των μικρών μαθητών σχετικά με τη διαχείριση του νερού, το δικαίωμα πρόσβασης στο νερό και τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης του πολύτιμου αυτού αγαθού. 

Σελίδες

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Το σχολείο συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα με την ονομασία ανακυκλωsoste, για την ενδοσχολική βία, μαραθώνιους γνώσεων, φιλαναγνωσία, αγωγή υγείας κ.α. Έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς και έχει κερδίσει βραβεία.

Διεύθυνση: 
Ομογενών Αμερικής 40
73400 Κίσαμος Χανίων