18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2012
Θέματα: 
2012-2013
Απορρίμματα
2014-2015
Απορρίμματα
Litter Less
2015-2016
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

20.5.2015

Στα πλαίσια του προγράμματος let's do it Greece, γονείς , μαθητές και διδακτικό προσωπικό καθάρισαν την σχολική αυλή , δεντροφύτευσαν και καλλώπισαν τον προαύλειο χώρο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας με αρκετό μεράκι και όρεξη για δουλειά.
 

23.3.2015

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα οι Δ΄ και Ε΄ τάξεις με τους δασκάλους Σαμαρά Ευφροσύνη , Τερζή Βαΐα , Ντάντο Ηλία και Μυλωθρίδη Θωμά στα πλαίσια του προγράμματος litter less ξεκινήσαμε τη συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής στην Κύπρο. Με τη βοήθεια της καθηγήτριας Πληροφορικής Μαρίας   Καραμανή επικοινωνήσαμε μέσω skype. Οι μαθητές μας ,σε μια αρχική προσέγγιση , γνωρίστηκαν με τους κύπριους συμμαθητές τους , πρόβαλλαν την περιοχή τους και αντάλλαξαν πληροφορίες για τα προγράμματα που "τρέχουν " τη φετινή σχολική χρονιά .

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες.

 

26.2.2015

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της σχολικής μας αυλής "περισσότερο πράσινο , λιγότερο τσιμέντο" οι Δ΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας φύτεψαν αμυγδαλιές και κερασιές στον προαύλιο χώρο.

 

27.1.2015

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης  για το περιβάλλον οι μαθητές των Δ΄  και Ε΄ τάξεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας υλοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων σχετικών με την αειφόρο ανάπτυξη και συγκεκριμένα για τα απορρίμματα.

    Οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες με μηνύματα  τις οποίες τοποθέτησαν σε κάδους της γειτονιάς  για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και συλλέξανε ανακυκλώσιμα υλικά από την ανακύκλωση του σχολείου (αλουμίνιο , λευκοσίδηρος , πλαστικό , χαρτί) ώστε να κατασκευάσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Διεύθυνση: 
Μαρτζώκη 6
65404 Καβάλα