14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
2019
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Litter Less
2016-2017
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Litter Less
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ανθρώπινα δικαιώματα

Τα νέα του Σχολείου μας

26.6.2019

οι μαθητές έφτιαξαν μικρά αντικείμενα/accesoirs για τις κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά

(1) τσάντα τύπου σακουβαγιάζ από πλαστικά καπάκια, παλιό φερμουάρ και ύφασμα. Το χερούλι της φτιάχτηκε από πλαστικό μπουκάλι, το οποίο κόπηκε σε λωρίδα και κατόπιν ντύθηκε με ύφασμα από παλιό πλαστικό αντιανεμικό μπουφάν.

(2) βαλίτσα από πλαστική θήκη βαμβακοφόρων, με ρόδες-παλιά πλαστικά κουμπιά και χερούλι έναν παλιό συνδετήρα

(3) κηροπήγια από πλαστικό και παλιές χάντρες

(4) καπέλα από χαρτόκουτα

(5) βραδινά τσαντάκια από πλαστικές θήκες οδοντόβουρτσας

26.6.2019

Για τις Απόκριες...

26.6.2019

Οι μαθητές της Δ και Στ τάξης δημιούργησαν αφίσες με οικολογικά μηνύματα, τις οποίες τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία του σχολείου ορατά από όλους, μικρούς και μεγάλους.

26.6.2019

Οι μαθητές διεκδίκησαν το δικαίωμα της φύσης στην ζωή μέσα από τις δημιουργίες τους! Ο τίτλος αυτών ήταν 'ΑΝ Η ΦΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...; !'

26.6.2019

Τα γλυκύτατα πρωτάκια μας (Α1 και Α2) έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους (Ζεϊμπέκη Θεανώ, Νικητίδου Θεοδώρα) και των γονέων τους, με αφορμή τις τέσσερις εποχές μέσα από το βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος, αφιέρωσαν την 1η Μαρτίου στην Άν-e-ξη έχοντας ως έμπνευση την αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θήρα.

Η τοιχογραφία, γνωστή ως "Άνοιξη" που χρησιμοποιήθηκε, κοσμούσε τους τρεις τοίχους ενός εκ των οικειών του συγκροτήματος Δ του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου και είναι η μοναδική που βρέθηκε ολόκληρη στη θέση της.

26.6.2019

Και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, εκπονήσαμε σειρά δράσεων με κεντρικό θέμα την Ανακύκλωση. Οι μαθητές διασκέδασαν πολύ και δημιούργησαν ακόμη πιο πολύ με ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι κύριοι στόχοι μας ήταν:

27.6.2018

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου του Δήμου Αχαρνών με αρχαίο κείμενο διασκευασμένο, στολές και μάσκες κατασκευασμένες όλα από εμάς. 

Οι μάσκες που παρουσιάσαμε στην έκθεση του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο και δημιουργήθηκαν από υλικά ανακυκλώσιμα, τα οποία είχαμε στο σπίτι και ήταν φαινομενικά 'ά-χρηστα': μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών, παλαιά κομμάτια από υφάσματα, κουμπιά σπασμένα, κορδέλες και σκοινιά, χαρτί, πλαστικές σακούλες, κα.  

27.6.2018

Αποφασίσαμε στα πλαίσια του Erasmus+ project που εκπονεί το σχολείο μας να αποστείλουμε στους εταίρους μας Χριστουγεννιάτικες ευχές με κάρτες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά και πολλή αγάπη.

Απολαύστε τις

Σελίδες

Τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι έχει αναπτύξει έντονη οικολογική συνείδηση.

Όλοι οι συνάδελφοι φροντίζουν να εντάξουν την ιδέα της ανακύκλωσης σε όλες τις δράσεις/δραστηριότητες που αναλαμβάνουν να διεξάγουν με τα τμήματά τους.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να καταλάβουν -μέσα από μικρές πρακτικές συνήθειες πάντα με κέφι και παιχνίδι- ότι «η καθαριότητα είναι όλη η αρχοντιά…». Καθαρό άρα ασφαλές περιβάλλον δεν είναι μόνον όταν μαθαίνω να πετώ τα σκουπιδάκια μου στους κάδους κι όχι όπου βρω… αλλά όταν βρίσκω τρόπους να τα κάνω πιο λίγα, αν μπορώ, ξαναχρησιμοποιώντας τα με άλλη μορφή.

Διεύθυνση: 
Λευκάδος και Θεαγένους
13671 Αχαρνές