123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2025
Θέματα: 
2025-2026
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

19.6.2025
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ 1

Με αφορμή τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή λήξης. Η φετινή γιορτή μας είχε οικολογικό χαρακτήρα, καθώς ήταν αφιερωμένη στην προστασία των δασών και στην αξία των δέντρων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δούλεψαν με ενθουσιασμό, υπευθυνότητα και φαντασία. Μετέφεραν μηνύματα αγάπης για τα δέντρα. Τα παιδιά χόρεψαν και παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο. Η συνεργασία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής μας.

19.6.2025
Έκθεση Ζωγραφικής 1

Τη φετινή σχολική χρονιά 2024-25 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος στον 4ο Πανελήνιο Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής "ΝΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ" με θέμα: "Το Δέντρο που Αγαπώ."

Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν και σε έκθεση του σχολείου μας την ημέρα της τελικής σχολικής γιορτής  του σχολείου μας στις 4-6-2025 και συνεχίζουν να στολίζουν τους διαδρόμους του σχολικού κτιρίου. 

Επίσης τυπώθηκαν στις προσκλήσεις που δόθηκαν στην τελική σχολική γιορτή σε κάθε τάξη χωριστά με τις δημιουργίες των παιδιών, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

19.6.2025
ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ 1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του ΚΠΙΣΝ όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα: «Η Μυστική Γλώσσα των Δέντρων», όπου δημιούργησαν το δικό τους δάσος, μια εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, με τη συνοδεία ήχων του δάσους.

Τα παιδιά μπόρεσαν να αναπαραστήσουν την επικοινωνία των δέντρων βάσει της θεωρίας της «Γλώσσας των Δέντρων» ή «Wood Wide Web», σύμφωνα με την οποία τα δέντρα επικοινωνούν και ανταλλάσσουν θρεπτικά συστατικά μέσω των ριζών τους.

19.6.2025
Βοτανικός Κήπος 1

Την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους. Εκεί ξεναγήθηκαν στον Κήπο και φύτεψαν το δικό τους ατομικό γλαστράκι, το οποίο στη συνέχεια πήραν μαζί τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποίησαν όλες τις αισθήσεις τους και γνώρισαν διαφορετικά είδη φυτών. Μεταμορφώθηκαν σε μικρούς κηπουρούς και ενθουσιάστηκαν με τη βιωματική αυτή δράση.

4.6.2025
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Την Τετάρτη 14-5-2025, στις 19.30, στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του 123ου ΔΣ Αθηνών, καλεσμένοι, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων συγκεντρωθήκαμε για την παρουσίαση των οικολογικών δράσεων του Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2024-2025

και

τα αποκαλυπτήρια δύο σπουδαίων έργων τέχνης:

α) «Το Δέντρο Της Αγάπης», επιτοίχιο ψηφιδωτό  της κ. Μαρίας Κελεσίδου, ψηφοθέτριας, με τη σύμπραξη των μαθητών-τριών της ΣΤ΄τάξης

και

4.6.2025

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του Σχολείου μας, την Τετάρτη 14-5-2025, στην οποία παρουσιάστηκε το γλυπτό “Το Δέντρο του Δημήτρη” και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του  ψηφιδωτού “Το Δέντρο της Αγάπης”, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ΄ Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄Αθήνας ζήτησε  από το 123ο ΔΣ Αθηνών να συμμετάσχει με την παρουσίαση των παραπάνω έργων στην Έκθεση “Η Πόλη, το Παιδί και τα Μνημεία”, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την Τετάρτη 4-6-2025, στις 16.00-18.00

4.6.2025
ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Την Τρίτη 20 Μαΐου εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης,  επισκεφτήκαμε το Αισθητικό δάσος του Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών (Φ.Ε.Α.). Εκεί συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ένα δάσος γεννιέται».

4.6.2025
Αφίσα για το Δέντρο της Αγάπης

Στο σχολείο μας δημιουργήθηκε «Το Δέντρο Της Αγάπης», επιτοίχιο ψηφιδωτό με τη συνεργασία της ψηφοθέτριας κ. Μαρίας Κελεσίδου και με τη σύμπραξη των μαθητών-τριών της ΣΤ΄τάξης

4.6.2025
Γλυπτό το δέντρο του Δημήτρη

Το Δέντρο του Δημήτρη είναι έτοιμο, πλέον κοσμεί την Αίθουσα Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Λυγηρός» και συντροφεύει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας στις δραστηριότητές τους στη Βιβλιοθήκη.

Κατασκευάστηκε στη Βιβλιοθήκη, στις 7-5-2025 και στις 9-5-2025 στη δράση γλυπτικής των μαθητών-τριών των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ υπό την καθοδήγηση της κ. Christine Hollinetz, Συντηρήτριας Έργων Τέχνης του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά Μουσείου Μπενάκη, και του κ. Περικλή Μιχαηλίδη, εκπαιδευτικού ΠΕ08 Εικαστικών του 123ου ΔΣ Αθηνών.

12.5.2025
ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ

Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2025, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 123ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Φύση και το Περιβάλλον, πραγματοποιώντας δράση φύτευσης δέντρου στην αυλή του σχολείου μας.

 

Ένα πανέμορφο δέντρο Κουμκουάτ στολίζει πλέον τον κήπο μας! Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρετούν το Δημοτικό, αφήνοντας το αποτύπωμά τους στο Περιβάλλον που πέρασαν τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια!

 

Μπράβο στα παιδιά! Ευχόμαστε το δέντρο σας να ριζώσει και να μεγαλώσει σαν και εσάς!

 

Σελίδες

Το 123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών βρίσκεται σην Αθήνα, στην Περιοχή του Αγίου Αρτεμίου. Αποτελείται από 2 κτίρια. Το πρώτο χτίστηκε το 1992 και το 2ο το 2014 και είναι βιοκλιματικό. και τα 2 κτίρια έχουν ταρατσόκηπο. Κάθε χρόνο υλοποιούμε περιβαλλοντικά προγράμματα, αλλά φέτος κάνουμε αρκετά πράγματα τα οποία και θα τα παρουσιάσουμε και στην τελευταία γιορτή του Ιουνίου 2025. Έτσι εγγραφήκαμε στο δίκτυο των οικολογικών σχολείων

Διεύθυνση: 
Αμφικράτους 6
11631 Αθήνα