100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

4.11.2022

Σκυταλοδρομία στις 3 Νοεμβρίου 2022 για την κλιματική αλλαγή.

Καλλιεργούμε την οικολογική συνείδηση,

γινόμαστε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες!

 #RunningOutOfTime #GlobalSchoolsActionDay #TheClimateRelay

Προστασία της Φύσης Running Out of Time

15.2.2022

Η ώρα της αλήθειας ήρθε!

Εισάγουμε την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος, από τι εξαρτάται και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό.

15.2.2022

Αυτή η δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε σαν εισαγωγή στην έννοια του ίχνους. Σ΄ ένα δίσκο με αλεύρι πειραματιζόμαστε με το αποτύπωμα ενός αντικειμένου ή το ίχνος μας. Συζητάμε αν τα ίχνη μας είναι μόνο τα αποτυπώματα μας ή μπορούν να εντοπιστούν και μέσα από άλλα πράγματα (ποια είναι τα ίχνη ζώων, ίχνη χαμένων ανθρώπων κτλ). Παίζουμε θεατρικό παιχνίδι “ψάχνω να σε βρω ακολουθώντας τα ίχνη σου”.

11.2.2022

Ζητάμε από τους γονείς, όσοι έχουν να φέρουν παλιά παπούτσια, παιδικά και ενηλίκων, που θα πετούσαν διαφορετικά. Μα τι θα τα κάνουμε όλα αυτά; Μια συζήτηση (τι μπορώ να κάνω ένα παλιό παπούτσι) θα μας δώσει την απάντηση. Έπειτα ψηφίζουμε και αποφασίζουμε “στη χωματερή ή  λουλουδιασμένα στην αυλή;

11.2.2022

Προσπαθούμε  μιμούμενοι τον Αρτσιμπόλντο να φτιάξουμε ένα πορτραίτο που θα μας θυμίζει με τρόπο καλλιτεχνικό τι μπορεί να γίνει λίπασμα φυσικό.

11.2.2022

Αφού έχουμε δει τι μπορεί να μπει στον κομποστοποιητή φτιάχνουμε ένα επιδαπέδιο (που να οδηγεί στον κομποστοποιητή) παιχνίδι. Σχεδιάζουμε ένα γεωσκώληκα, μια και χωρίς αυτόν λίπασμα φυσικό δύσκολα θα φτιαχτεί, και τον χωρίζουμε σε 15 μέρη. Έπειτα τυπώνουμε και πλαστικοποιούμε 15 κάρτες με ό,τι μπαίνει στον κάδο(φρούτα,λαχανικά, φύλλα, τσόφλια αυγών,καφές, πριονίδι,στάχτη, γκαζόν) και ό,τι δεν μπορεί να μπει (κρέας, ψάρι, μαγειρεμένο φαγητό, γυαλί, πλαστικό,χαρτί). Με το ζάρι προχωρώ και μαζεύω ό,τι μπορώ να βάλω στον κάδο, ενώ αν πέσω πάνω σε ό,τι δεν μπαίνει χάνω τη σειρά μου.

11.2.2022

Αφού ψάξαμε στην αυλή μας και τη γειτονιά μας φέραμε φύλλα , τα επεξεργαστήκαμε, τα μετρήσαμε, εκφραστήκαμε εικαστικά..Όμως μετά; Τι; Τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα φύλλα; Και αλήθεια, μήπως μαζί με κάποια άλλα στοιχεία μπορούν να φανούν χρήσιμα; Κάπως έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον κομποστοποιητή μας. Αφού μαζέψαμε από το πρωινό φλούδες, τσόφλια κτλ, προσθέσαμε χώμα και τα υπόλοιπα φύλλα και ο κομποστοποιητής μας τέθηκε σε λειτουργία!

 

11.2.2022

Ψάξαμε στην αυλή μας και σκουπίδια βρήκαμε πολλά! Τι θα απογίνουν όλα αυτά;

Με τα παιδιά φτιάξαμε αινίγματα μέσα από την οπτική της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης!

 

Με κρέμα μωρουδίστικη ήμουνα γεμάτος
κι αφού ο μπέμπης με έτρωγε ήτανε χορτάτος.
Αφού σας λέω με έβλεπε και μου χαμογελούσε
και αμέσως μαμ έλεγε και σε όλους μας μιλούσε.
Και μετά..άδειασα και στα σκουπίδια με πετάξαν
και μέσα σε μια στιγμή τη ζωή μου την αλλάξαν.
Άραγε πού θα βρεθώ;
Μπορώ να επαναχρησιμοποιηθώ;

 

17.12.2021

To #100οΝηπιαγωγείοΑθηνών συμμετέχει στην εβδομάδα #inActionSDGsWeek2021 στο πλαίσιο του eTwinning έργου "Μια Οικοσυμμαχία για την Αειφορία". Στόχος μας να μετατρέψουμε τις σχολικές μας κοινότητες σε πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης!

#γίνεηαλλαγή #inactionsdgsweek #act4sdgs #globalgoalsweek #esdw2021 #ΜιαΟικοσυμμαχίαγιατηνΑειφορία #eTwinning

17.12.2021

Η φωνή της Οικοσυμμαχίας έφτασε στη Γλασκώβη!

Οι ηγέτες του κόσμου,από τις 31/10 συνεδρίαζαν στη Σκωτία για την κλιματική κρίση (COP26), θα διαβάσουν και τις δικές μας υποσχέσεις για την αντιμετώπισή της, πάνω στα φύλλα μας που ταξίδεψαν ως εκεί με τη βοήθεια της WWF! Στο μοναδικό δάσος των υποσχέσεων, τα σχολεία του δικτύου μας μαζί και το 100ο Νηπιαγωγείο Αθηνών θα δώσουν ένα δυναμικό παρών! WWF UK

#PromiseToThePlanet

#ΜιαΟικοσυμμαχίαγιατηνΑειφορία #eTwinning

 

 

Σελίδες

Το σχολείο μας είναι ένα μικρό δημόσιο νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρονιά, έχοντας συνοδοιπόρους τους μαθητές, ξεκινάμε νέα ταξίδια γνώσεων θέτοντας στόχους που θα μας βοηθήσουν να έχουμε σαν άνθρωποι ατομικά αλλά και σαν κοινωνία, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διεύθυνση: 
Χόφμαν 3, Αθήνα
11141 Άνω Πατήσια