Τρώω σωστά, προστατεύω το κλίμα: το πιάτο της υγιεινής και “πράσινης” διατροφής
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την Πέμπτη 16/10/2025 τα παιδιά συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση αφιερωμένη στη σημασία της σωστής διατροφής και τη σχέση της με το κλίμα και το περιβάλλον. Μέσα από προβολές, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, γνώρισαν τις βασικές ομάδες τροφών και έμαθαν πώς οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τον πλανήτη. Συζήτησαν για την αξία των τοπικών και εποχικών προϊόντων, τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προτίμηση φυτικών τροφών, κατανοώντας ότι μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει όχι μόνο στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στη διατήρηση της υγείας του πλανήτη. Στο τέλος, δημιούργησαν το δικό τους πιάτο υγιεινής και “πράσινης” διατροφής, αποτυπώνοντας με εικαστικό τρόπο όσα έμαθαν για τη σύνδεση της διατροφής με το κλίμα, τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση. 🥦🌍🍎Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη βιωματική συνάντηση την διατροφολόγο Μελίνα Παπαδοπούλου
