Συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Το 1º Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, το σχολικό έτος 2025 – 2026, συνεργάζεται με την «Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούμε για το Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» και των «Δράσεων ενεργού πολίτη», με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Εικαστικό του σχολείου μας κ.Θεοδώρα Χανδρινού. Συμμετείχαμε στην σημαντική εκδήλωση "ATHENS HEART FESTIVAL" Φεστιβάλ Καρδιάς, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2025, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο μετρό Συντάγματος, όπου έγινε εκπροσώπηση του σχολείου μας από την Εκπαιδευτικό.

Το έντυπο υλικό και οι συζητήσεις που ακολούθησαν επιστρέφοντας στο σχολείο συνέβαλλαν στην μετάδοση νέων γνώσεων και στην ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης. Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα ζωγραφικής και αφίσες ευαισθητοποίησης κατά του καπνίσματος.

Στην διάρκεια του σχολικού έτους ακολουθούν δραστηριότητες, σε συνεργασία με τον φορέα, που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των παιδιών και την συμπερίληψη, με ολιστική διδακτική προσέγγιση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Τούτουζα, σε όλο τον ιατρικό κόσμο – μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ιδιαίτερα στον υπεύθυνο για την διοργάνωση των εκδηλώσεων κ. Γιώργο Λιγνό για την συμπαράσταση στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Συγγραφέας: 
Theodora Chandrinou