Μαθαίνοντας για τις ΑΠΕ παίζοντας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης και οι φιλοξενούμενοί τους από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ι του Λουξεμβούργου συμμετείχαν σε κυνήγι θησαυρού με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα παιδιά συνδύασαν γνώσεις και δεξιότητες για να επιλύσουν γρίφους, να ολοκληρώσουν κατασκευές και να αναζητήσουν λύσεις στους 10 σταθμούς του παιχνιδιού.

Αξιοποιώντας την παιχνιδοποίηση ως συμπεριληπτική πρακτική μάθησης, τα παιδιά και των δύο σχολείων δημιούργησαν μια ενεργή κοινότητα πρακτικής και μάθησης αναφορικά με τις ΑΠΕ και την αειφορία.

Η δραστηριότητα σχεδιάστηκε με αφετηρία τα αποτελέσματα του Σχεδίου Διαπίστευσης Erasmus+ 2023-1-EL01-KA120-SCH-000190187 που υλοποιεί το σχολείο μας τη φετινή χρονιά αναφορικά με την ισότιμη μάθηση.

Συγγραφέας: 
Μυρτώ Νεράντζη