Χαρτογραφώντας τη σχολική μας αυλή
Οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Ε΄ τάξεων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Φανής Καράβα, Κωνσταντίνας Κεραμίδου και Μαριλένας Παπαπούλια, πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά μια περιήγηση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας.
Ξεκινήσαμε παρατηρώντας τη διάταξη της αυλής! Παρέα με τους μικρούς μαθητές αποφασίσαμε να τη μετρήσουμε… με τα βήματά μας! Διαπιστώσαμε πως κάθε παιδί έβγαζε διαφορετικό αποτέλεσμα και αναρωτηθήκαμε γιατί συμβαίνει αυτό. Συνεχίσαμε την εξερεύνησή μας παρατηρώντας τους χώρους για παιχνίδι, ξεκούραση και άθληση, την αίθουσα γυμναστικής, αλλά και το πράσινο που περιβάλλει το σχολείο μας. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στον μικρό μας κήπο, τα ψηλά δέντρα – αειθαλή και φυλλοβόλα –, την όμορφη αμυγδαλιά μας που ανυπομονούμε να δούμε να ανθίζει την άνοιξη, αλλά και στους χώρους που μπορούν να μεταμορφωθούν από τα ίδια τα παιδιά σε σημεία έμπνευσης και δημιουργίας.
Στο τέλος της περιήγησης, με τους μικρούς μας μαθητές καθίσαμε στα σκαλοπάτια και, με χαρτί και μολύβι στο χέρι, τα παιιδιά αποτύπωσαν μέσα από τη δική τους ματιά τον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Το κάθε παιδί ανέλαβε να σχεδιάσει μία πλευρά της αυλής και στη συνέχεια ζωγράφισε το έργο του με νερομπογιές. Οι μεγαλύτεροι ωστόσο μαθητές έπειτα από τις σημειώσεις που κράτησαν κατά την περιήγηση, έκαναν μια πολύ όμορφη συζήτηση εκφράζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους γραπτώς ως προς τις αλλαγές που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν στον χώρο του σχολείου.
Δείτε τα υπέροχα έργα τους και μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της δημιουργίας τους!