Εκπαιδευτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων
Μαθητές και μαθήτριες από τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της υγιεινής και βιώσιμης διατροφής. Το εργαστήριο υλοποίησε η κοινωνική λειτουργός κ. Αλεξάνδρα Ρόϊδου από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος άσκησης και υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF με χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Το εργαστήριο είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών.
Τα εργαστήρια ξεκίνησαν στο πλαίσιο οργάνωσης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με σύνθημα “Μην δίνεις Τροφή στην Σπατάλη” και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς ώστε όλοι οι μαθητές της Α' και Β' τάξης. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, έμαθαν περισσότερα για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και πρότειναν λύσεις που υποσχέθηκαν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.