4 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου στο Σχολείο μας υλοποιήθηκε ένα project Διατροφικής Αγωγής κατά της παχυσαρκίας.

Α. Η Στ’ τάξη ομαδοσυνεργατικά διερεύνησε:

Αιτίες παχυσαρκίας

Πρόληψη και Αντιμετώπιση

Διατροφή ή δίαιτα;

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή

Μεσογειακή Διατροφή- Ο ρόλοςτων υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των φυτικών ινών

Διατροφή και πνευματική εργασία

Διατροφή και άθληση

Ιδέες για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα και βραδινό γεύμα.

Β. Στη συνέχεια η Στ’ τάξη παρουσίασε το παραπάνω μέρος του project στους μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων ενημερώνοντάς τους.

Γ. Όλοι βοήθησαν να ετοιμαστεί ένας μπουφές υγιεινού πρωινού, που περιλάμβανε φρουτοσαλάτες με πορτοκάλια , μπανάνες, μήλα και φράουλες, φρεσκοστυμμένους χυμούς πορτοκάλι, φρέσκο ψωμί με ελαιόλαδο, χειροποίητα κουλουράκια και κέικ.

Το Δ1 με μεγάλη χαρά έφτιαξε πεντανόστιμα, μυρωδάτα  κουλουράκια με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ελαιόλαδο.

Όλα τα τμήματα σερβιρίστηκαν και απόλαυσαν τα εδέσματα του πιλύχρωμου, αρωματικού και πεντανόστιμου μπουφέ!

Συγγραφέας: 
Αικατερίνη Κονίδα