172ο Δ.Σ.Αθηνών " Είμαι πολίτης του κόσμου" - "I am a global citizen"

Παρουσίαση προγράμματος "Είμαι πολίτης του κόσμου"

Το ευρωπαiίκό πρόγραμμα "Είμαι πολίτης του κόσμου " - "I am a global citizen" παρουσιάστηκε στους γονείς της τάξης μας από τους μαθητές/τριες στις 23 Μάη 2025. Παρουσιάσαμε τις περισσότερες από τις Παγκόσμιες Ημέρες που γιορτάσαμε τη χρονιά αυτή. Μιλήσαμε για το πλεονεκτήματα του προγράμματος και την προσπάθεια μας να επιτευχθούν οι 16 στόχοι βιωσιμότητας των εταίρων που έλαβαν μέρος στο έργο μέσα από τις ποικίλες δράσεις μας. Ένας πολίτης του κόσμου θα πρέπει να είναι υπεύθυνος, δημοκρατικός, ενημερωμένος, υπερασπιστής της ισότητας,  της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης,  της παγκόσμιας ειρήνης. 

Όλες αυτές οι αρχές συμπεριλαμβάνονταν στις δράσεις των 27 σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα eTwinning από 7 χώρες: τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Γαλλία, την Τουρκία , την Ιορδανία, το Λίβανο και τη χώρα μας. 

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές/τριες έλαβαν του επαίνους συμμετοχής στο πρόγραμμα και οι γονείς είχαν την χαρά να ξεναγηθούν από τα παιδιά στην έκθεση που όλη τη χρονιά δημιουργήσαμε στον 1ο όροφο του σχολείου μας .

Συγγραφέας: 
niki172