ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Τραχανάς: Η γευστικη παράδοση της μεταποίησης του αλευριού
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου μεταποίησης φυτικών προϊόντων, είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του αλευριού μέσα από την παρασκευή ενός αρχαίου και αγαπημένου εδεσματος, του τραχανά

.Με τη συνεργασία  των μαθητών, δημιουργήσαμε τον " ξινό" τραχανά με παραδοσιακές πινελιές, χρησιμοποιώντας γιαούρτι, σιμιγδάλι και αλεύρι,

Η εμπειρία της παρασκευής του τραχανά ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να συνδυάσουν τις γνώσεις τους για τη διατροφή και τη μαγειρική με την παράδοση και την ιστορία. Μέσα από αυτή την εμπειρία, ανακάλυψαν την αξία της υπομονής και της φροντίδας στη δημιουργία ενός γευστικου και θρεπτικου γεύματος.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε στο τραπέζι μια γεύση από το παρελθόν, δημιουργώντας μια σύνδεση με την κληρονομιά και την παράδοσή μας.

Η εκπαιδευτικός: Κωνσταντινιά Ψαρρή

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli