Συνεργασία 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου με ΚΠΕ Βάμου για την Κλιματική αλλαγή.

Δύο εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας συμμετείχαν στο διήμερο σεμινάριο, με θέμα την «Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση» την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βάμου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στα πλαίσια του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Αλλά..Ζω για το Κλίμα».

Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση για την Κλιματική Κρίση,  η συζήτηση για τη συμβολή του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικότερα στην προσαρμογή και αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, η γνωριμία με εκπαιδευτικά εργαλεία και τρόπους δράσης στο σχολείο σχετικά με το θέμα αυτό.

Στο Σεμινάριο  συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης και συμμετέχουν στο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Αλλά..Ζω για το Κλίμα» και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το μεγάλο θέμα της εποχής μας, την Κλιματική Κρίση.

Το Σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου την πρώτη ημέρα, και στο ΜΥΗΣ Αγυιά και στη λίμνη Αγυιάς τη δεύτερη ημέρα όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, να παρακολουθήσουν πειράματα παραγωγής ενέργειας από νερό, καθώς και να ενημερωθούν για τα εκπ/κά μουσειολογικά προγράμματα. Στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε εκπ/κό εργαστήριο  STEAM για την παραγωγή αιολικής ενέργειας από ανεμόμυλους, ενώ το διήμερο σεμινάριο έκλεισε με αφήγηση παραμυθιών με περιβαλλοντικό περειεχόμενο από τον Χανιώτη παραμυθά κ. Μπαλτζάκη. 

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ