Κάδοι κομποστοποίησης και ανακύκλωσης στο σχολείο μας

Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή του Προϊσταμένου του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αβδήρων, κου Αποστόλου Ελευθεριάδη, και κατόπιν πρωτοβουλίας των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου που συμμετέχουν στη δράση για τη σωστότερη διαχείριση των απορριμμάτων, τοποθετήσαμε στην αυλή μας δυο κάδους κομποστοποίησης και έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης

Συγκεκριμένα, ο κος Ελευθεριάδης μαζί με τα παιδιά επέλεξαν τα κατάλληλα σημεία στην αυλή μας, συναρμολόγησαν τους κάδους, έσκαψαν το χώμα στα σημεία τοποθέτησής τους ώστε να είναι μαλακό, και…έτοιμοι για χρήση! Στη συνέχεια, οι μαθητές σημείωσαν ποια είδη οργανικών υλικών μπορούμε να πετάμε στους κάδους κομποστοποίησης και πέταξαν ήδη τα πρώτα απορρίμματα (φλούδες φρούτων και χορτάρια).

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, καθηγητές και μαθητές της δράσης ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, σχετικά με τη σωστή χρήση των κάδων. Ήταν ενθαρρυντικό ότι ήδη οι μαθητές ανταποκρίθηκαν ζητώντας διευκρινίσεις και χρησιμοποιώντας ορθά τους κάδους!

Οι κάδοι κομποστοποίησης και ανακύκλωσης μας παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Αβδήρων.

Ευχαριστούμε θερμότατα τον κο Ελευθεριάδη για την άμεση ανταπόκρισή του και τη βοήθειά του!

Συγγραφέας: 
Φωτεινή Κοκκίνη