"International Students' Climate Collaboration" GREEN GABLES INTERANTIONAL SCHOOL OF HYDERABAD-INDIA και ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δημιουργίας συνεργασιών με οργανισμούς με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, το σχολείο μας υλοποίησε κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024, διεθνή συνεργασία με το σχολείο Green Gables International School από την πόλη  Hyderabad της Ινδίας με θέμα: «EkoGalaxy International Students’ Climate Collaboration”. Το πρόγραμμα διήρκεσε από την αρχή του σχολικού έτους έως τις 4 Δεκεμβρίου 2023.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών κατά την οποία γνωρίστηκαν με τους εταίρους των ομάδων τους εξέφρασαν και κοινοποίησαν  ανησυχίες,  απόψεις,  δεσμεύσεις καθώς  και τις λύσεις που προτείνουν για επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα, αφού πρώτα είχαν μελετήσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (17 Sustainable Development Goals of U.N.)

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε σε αυτήν την συνεργασία από το τμήμα Γ2 του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για μια διαφορετικού είδους συνεργασία με το  Διεθνές σχολείο της πόλης Hyderabad της Ινδίας. Αρχικά διαμορφώθηκαν οι μικτές ομάδες των δύο κρατών,  οι οποίες  επεξεργάστηκαν επίκαιρα περιβαλλοντικά ζητήματα  και δημιούργησαν  παρουσιάσεις στην αγγλική γλώσσα.

Κατά τη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου,  παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους  και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για βιώσιμες πρακτικές με στόχο την ανατροπή της κλιματικής κρίσης.

Η άριστη οργάνωση του προγράμματος,  η  καλή συνεργασία  κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του  και τα  μηνύματα σεβασμού του ανθρώπου και της φύσης ήταν εμφανή στις συναντήσεις  και αποτυπώθηκαν  μέσα από τα λόγια των συμμετεχόντων/ουσών με αποτέλεσμα τη δημιουργία  μιας πολύτιμης εμπειρίας για τους/τις  μαθητές/τριες των δύο σχολείων.

Εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι υλοποίησης του Προγράμματος:

Γκιλίρη Αργυρώ(ΠΕ06), Παούνη Χριστίνα (ΠΕ07), Ντινολάζου Χριστίνα(ΠΕ04)

Συγγραφέας: 
Τσιάτσικα Παναγιώτα