Γευσιγνωσία αλλαντικών

Στα πλαίσια του μαθήματος Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων και με την συμμετοχή του τμήματος Δγ2 του τομέα της γεωπονίας,οργανώσαμε την ημέρα γευσιγνωσίας των αλλαντικών. 

Οι μαθητές δοκίμασαν διαφορετικού τύπου αλλαντικά, όπως ήταν η μορταδέλα, το σαλάμι μπύρας, η καπνιστή γαλοπούλα κ.α.
Κατά την διάρκεια του εργαστηριακού μαθήματος, διδάχθηκαν πως να αναγνωρίζουν τα αλλαντικά,συνέκριναν την γεύση, το χρώμα και την υφή των προϊόντων.

Στόχος της γευσιγνωσίας, ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα διαφορετικά προϊόντα κρέατος, κατανοώντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαδημητρίου Καλλιόπη, Γεωπόνος ΠΕ 88.01

 

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli