Γαστρονομικές εμπειρίες: αγαπημένες γεύσεις σε συνδυασμό με λαχανικά του κήπου μας

Τα μαθήματα της τεχνολογίας τροφίμων και της ανθοκομίας προσφέρουν έναν πλούσιο συνδυασμό γνώσεων και δεξιοτήτων στον χώρο της διατροφής και της γεωπονίας, καθώς μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων από το χωράφι έως το πιάτο. 

Μέσα από το εργαστηριακό τους μέρος, οι μαθητές δεν μαθαίνουν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά πώς να τις εφαρμόζουν στην πράξη με τον πιο άμεσο και πρακτικό τρόπο. 

Είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτήν την σύνδεση με τη δημιουργία του παραδοσιακού ελληνικού γύρου χοιρινού, συνοδευόμενου από φρεσκοκομμένη σαλάτα με λαχανικά από τον κήπο του εργαστηρίου. Η διαδικασία μας οδήγησε σε μια συναρπαστική εξερεύνηση των διαφόρων σταδίων παραγωγής τροφίμων και της αξίας της φρεσκάδας και της ποιότητας των συστατικών.

Η εμπειρία ήταν ενθαρρυντική και εκπαιδευτική. Μας παρείχε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας στην πράξη, να εξερευνήσουμε νέες δεξιότητες και να ανακαλύψουμε την αξία της της βιώσιμης γεωργίας και της υγιεινής διατροφής.

Οι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντινιά Ψαρρή, Δημήτρης Κώστας, Κέλλυ Παπαδημητρίου, Ελένη Πιστολά, Αλεξάνδρα Ανδρίτσογιάννη, Μαρία Μαρίνου

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli