Δρω οικολογικά ζω ποιοτικά

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων ημερών δράσης το σχολειο μας οργάνωσε μια γιορτή αφιερωμένη στο περιβάλλον. Το κάλεσμα ήταν ανοιχτό προς όλη την κοινότητα Ρεθυμνου και η απήχηση ήταν μεγάλη.

Κατά την διάρκεια της γιορτής έλαβαν μέρος 5 διαφορετικές δραστηριότητες:

- Ενισχύοντας την κυκλική διαχείριση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των ειδών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τσάντες από ανακυκλώσιμα σεντόνια της εταιρίας cocomat Greece. Με την δράση τους αυτή τόνισαν την αναγκη βίοοικονομίας .

- Στη συνέχεια τα παιδιά έβαφαν την τσάντα τους από φυσικές βαφές προερχόμενες από άνθη και φύλλα φυτών, ενάντια στη χρήση χημικών και επεξεργασμένων βαφών.

- Έφτιαξαν υγιεινά smoothies φρούτων, με γάλα αμυγδάλου και βρωμη, ελέγχοντας την κατανάλωση πρωτεΐνης ανα γραμμάριο σωματικού βάρους, μπαίνοντας στην διαδικασία κατανάλωσης περισσότερων φυτικών  παρα ζωικών πρωτεϊνών.

- Με την χρήση φυσικού ακατέργαστου πηλού τα παιδιά έφτιαξαν διαφορά πήλινα διακοσμητικά μαθαινοντας χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την προέλευση του πηλού όσο και για την σπουδαιότητά του ως φυσικού υλικου.

- Τέλος, φύτεψαν σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια τον δικό τους σπόρο καλαμποκιού, προσφέροντας την ευκαιρία περισσότερου πρασίνου και οξυγόνου στις πόλεις.

Συγγραφέας: 
Gkouna Michaela