Διδακτική Επίσκεψη: Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τίτλο: “Σύγχρονες και καινοτόμες διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στη μάθηση και στην οργάνωση – διαχείριση της σχολικής τάξης” στον Άξονα 1: Διδασκαλία, μάθηση, αξιολόγηση  στο μάθημα της Ιστορίας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, οι μαθητές συμμετείχαν σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα τη Διατροφή και τη Θρακιώτικη Κουζίνα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τη σύγχρονη με την παραδοσιακή διατροφή και να μελετήσουν διαθεματικά, μέσα από τις συλλογές του μουσείου, τον ρόλο της διατροφής στην παραδοσιακή και στη σύγχρονη κοινωνία. Σκοπός της δράσης ήταν να ανακαλύψουν πληροφορίες γύρω από τη Θρακιώτικη κουζίνα, ερευνώντας τα πολυπολιτισμικά και διαπολιτισμικά της χαρακτηριστικά (αυτοκρατορίες, γεωγραφία του τόπου, θρησκεία, καιρικές συνθήκες, εμπόριο). Στο τέλος, οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους πραλίνα φουντουκιού.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Αμοργιανιώτη ΠΕ02, Παναγιώτα Καμπά ΠΕ02 ΕΑ, Μαριάννα Γουδουσάκη ΠΕ06  & Γεωργία Τσιροπούλου ΠΕ05.

 

Στόχος 2: Μηδενική Πείνα

Στόχος 3: Καλή υγεία και ευημερία

Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση

Στόχος 11: Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες

Στόχος 17: Συνεργασία για τους στόχους

 

Συγγραφέας: 
Irini Amorgianioti