Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου σε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του άλσους του Προφήτη Ηλία Τυρνάβου

Την Τετάρτη 7-2-2024, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου φόρεσαν γάντια, πήραν σακούλες απορριμμάτων και καθάρισαν το άλσος του Προφήτη Ηλία Τυρνάβου, φθάνοντας πολύ κοντά  στην Ιερά Μονή. Ο σχολικός περίπατος του Φεβρουαρίου αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους 30 μαθητές και μαθήτριες, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, να ενωθούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά σε μια δράση καθαρισμού του χώρου του Προφήτη Ηλία , που για αυτούς και όχι μόνο, αποτελεί  ένα πάρκο, κόσμημα για την πόλη. Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Το σχολείο μας δρα με οικολογική συνείδηση εδώ και χρόνια! Κάθε σχολικό έτος η περιβαλλοντική ομάδα εμπλουτίζεται με καινούρια πρόσωπα, σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα του συνόλου της σχολικής κοινότητας και εν συνεχεία της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου,  που για τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Κλιματική αλλα…Γη. Ώρα μηδέν ή όχι;» με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, συνεργάστηκαν άψογα απομακρύνοντας ένα μεγάλο αριθμό από πλαστικά, μπουκάλια, χαρτιά, πακέτα τσιγάρων, μεταλλικών κουτιών, κατεστραμμένων σιδερένιων και γυάλινων αντικειμένων κ.ά. Μετά το τέλος της δράσης καθαρισμού, οι μαθητές και μαθήτριες της Περιβαλλοντικής ομάδας δράσης μετέφεραν ό,τι περισυνέλλεξαν σε κάδους απορριμμάτων και σε κάδους ανακύκλωσης της περιοχής.

 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεχάρησαν τους μαθητές για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό υπογραμμίζοντας τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για τη διατήρηση καθαρών και φιλικών προς το περιβάλλον χώρων. Η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου θα συνεχίσει σύντομα και με άλλες δράσεις!!!

Συγγραφέας: 
elmag1310