Το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου για την ανακύκλωση!

Ο Δήμος  Ηρακλείου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/heraklion, προχώρησε για τη σχολική χρονιά 2023-2024 σε επέκταση της δράσης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών με τίτλο ‘Πάμε Ανακύκλωση’’ σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

Στην παραπάνω δράση συμμετέχει και το 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου, όπου οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό ανταποκρίθηκαν θετικά και με ενθουσιασμό ξεκίνησαν την ανακύκλωση, υλοποιώντας το σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "ΔΙΑ-SOS-TE Ανακυκλώνοντας". 

Στόχος, της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση των υλικών, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση ανακύκλωσης υλοποιείται υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.

Την Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2023, ξεκίνησε η διανομή του ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της δράσης από την CretaRecyclingσε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών για να συλλέγουν τα υλικά τους όπως, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες. Πάνω από 500 κάδοι 80 lt θα τοποθετηθούν για τις ανάγκες της δράσης στις σχολικές μονάδες και επιπλέον, κάθε σχολείο θα παραλάβει σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

 Η αποκομιδή των κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Creta Recycling. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link Followgreen.gr/heraklion/contestόπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όπως και πέρυσι όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ