08/02/2024 - Έναρξη Σχολικού Μαραθώνιου "Πάμε Ανακύκλωση"

Σήμερα επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Νίκος Γιαλιτάκης συνοδεία κλιμακίου του Δήμου, με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Μαραθώνιου «Πάμε Ανακύκλωση» για άλλη μια χρονιά!

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, επιδόθηκαν ειδικοί Κάδοι Ανακύκλωσης (12 για χαρτί, 4 για αλουμίνιο και 4 για πλαστικό) και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του σχολείου, προκειμένου να εξυπηρετούν όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους του κτιρίου.

Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία η σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης «Followgreen – Greenschools» μέσω της οποίας θα μπορεί καθένας να ενισχύει την προσπάθεια των παιδιών και παράλληλα να εκπαιδευτεί σχετικά με την ανακύκλωση! Αυτό θα πραγματοποιείται διαβάζοντας άρθρα, δοκιμάζοντας τις γνώσεις μέσω κουίζ, παρακολουθώντας βίντεο και συλλέγοντας έτσι όλο και περισσότερους πόντους επιβράβευσης, οι οποίοι μπορούν να δωριστούν στο σχολείο της επιλογής του.

 Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος Ηρακλείου θα απονείμει σε όλα τα σχολεία έπαινο επιβράβευσης, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες!

Δείτε εδώ τις σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο:

https://www.cretalive.gr/kriti/drasi-anakyklosis-sto-2o-gymnasio-irakleioy

https://www.cretalive.gr/kriti/pame-anakyklosi-15000-mathites-sto-sholik...

 

Συγγραφέας: 
ΝΙΚΑ ΝΤΟΥΡΟΥ