Σύσταση περιβαλλοντικής ομάδας 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου

Μετά την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τη συμμετοχή μας στο δίκτυο των "Οικολογικών σχολείων", το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου προχώρησε στη σύσταση Περιβαλλοντικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 18 μαθητές του σχολείου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση- γνωριμία και υπογραφή του συμβολαίου της ομάδας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι η κ. Μαγαλιού Ελένη, Γεωλόγος και η κ. Γκαλίτσιου Βασιλική, Μαθηματικός.

Στόχος της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση του συνόλου των μαθητών του σχολείου σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, που προκύπτουν από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Μετά τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το ενδιαφέρον των μαθητών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα αυξήθηκε σημαντικά. Αναπόφευκτα προκύπτει ότι το επιτακτικό αίτημα για αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης αποτελεί την κινητήρια δύναμη των δράσεων της ομάδας του σχολείου μας. 

Το θέμα του προγράμματός μας για το σχολικό έτος 2023-24 είναι ¨Κλιματική αλλα...ΓΗ- Ώρα μηδέν ή όχι;" Οι ιδέες για δράσεις  στην πρώτη μας συνάντηση πολλές και ενδιαφέρουσες...

Συγγραφέας: 
elmag1310