Επιμορφωτικές δράσεις από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης το 2022-2023

Θεοδώρα Χανδρινού  Εκπαιδευτικός - Εικαστικός

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/05/29/epimorfotikes-draseis-elliniki-etairia-prostasias-tis-fysis-2022-2023/

Την χρονική περίοδο 2022-2023 είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σειρά εξαιρετικών εκπαιδευτικών επιμορφωτικών δράσεων, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης!

Τον Μάρτιο εγκαινιάστηκε νέος κύκλος συναντήσεων με τίτλο «Προστασία της Φύσης Lab». Με ενθουσιασμό συμμετείχαμε σε όλα τα σεμινάρια! Στόχος ήταν η ποιοτική κλιματική εκπαίδευση, με την συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων. Ήταν πολύ σημαντικές οι επιμορφώσεις, άψογη η διοργάνωση και εκλεκτοί οι εισηγητές. Αισθάνομαι τυχερή που τα παρακολούθησα, ενημερώθηκα και εμπνεύστηκα, ενώ έγινε διάχυση των εισηγήσεων στη σχολική μας μονάδα μέσα από τις αναρτήσεις της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο κανάλι της στο YouTube!

http://www.youtube.com/user/eepfgr

Ένα σημαντικό σεμινάριο τον μήνα Δεκέμβριο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συντονιστικός φορέας του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» συνδιοργάνωσαν ένα πολύ σημαντικό διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο. Ο τίτλος του ήταν: «Τα Οικολογικά Σχολεία, μια πρόταση κλιματικής εκπαίδευσης στην πράξη: μεθοδολογία και εφαρμογές». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 18:00-20:00.

Μας έδωσε γνώσεις και έμπνευση που αξιοποιούνται στην διδακτική διαδικασία. Το παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η διοργάνωση ήταν άψογη, όπως σε κάθε σεμινάριο που υλοποιούν.

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/01/04/symmetochi-sto-seminario-gia-tin-klimatiki-ekpaideysi-apo-ta-oikologika-scholeia/

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης από την ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δικτύου:

https://www.ecoschools.gr/news/diadiktyako-epimorfotiko-seminario-ta-oikologika-sholeia-mia-protasi-klimatikis-ekpaideysis

Συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές εισηγήσεις, σας ευχαριστούμε θερμά!

Θεοδώρα Χανδρινού 

Συγγραφέας: 
TheodoraChandrinou