Σκυταλοδρομία Running Out of Time (30 Σεπτεμβρίου 2022- 5 Νοεμβρίου 2022)

Κατασκευή σκυτάλης
Οι μαθητές τοποθετούν τα μηνύματά τους στη σκυτάλη
Σκυταλοδρομία στην αυλή του σχολείου

Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας για το κλίμα που έχει γίνει ποτέ, μια μοναδική σκυταλοδρομία με τη διαδρομή  να ανέρχεται σε  συνολικά 7.767 χλμ. σε 18 χώρες, μια ανθρώπινη αλυσίδα συνεργασίας, για να μεταφέρει το μήνυμα για την κλιματική εκπαίδευση, από τη νέα γενιά στους ηγέτες που θα συμμετέχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 στο Sharm El-Sheikh στην Αίγυπτο.

Το σχολείο μας δήλωσε συμμετοχή στην διεθνή εκστρατεία Running Out Of Time και υπέγραψε το μήνυμα της Σκυτάλης.

Οι μαθητές της Β1 τάξης, αφού χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες, ετοίμασαν τις σκυτάλες τους, μία για κάθε ομάδα. Αποφάσισαν να τις κατασκευάσουν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Διάλεξαν το χαρτί και τα κουκουνάρια.

Έγραψαν συμβολικά τα μηνύματά τους και τα έκλεισαν μέσα στις σκυτάλες.

Στις 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης των Σχολείων για την κλιματική αλλαγή, οργανώθηκε σκυταλοδρομία με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της Φυσικής Αγωγής. Οι μαθητές συμβολικά μετέφεραν τα μηνύματα με τη σκυτάλη τους και με τον τρόπο αυτό ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους μαθητές του πλανήτη, έτσι ώστε η συλλογική φωνή τους να ακουστεί ηχηρά. Η κλιματική αλλαγή τους αφορά άμεσα γιατί το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια τους.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου