Πρότζεκτ: Καλλωπισμός Σχολικής Αυλής (α΄μέρος)

   Το σχολείο μας ανήκει σε ένα σχολικό συγκρότημα 5 σχολείων, διαφορετικών βαθμίδων, με κοινή αυλή και φιλοξενεί μαθητές/τριες διαφόρων χωρών και διαφορετικής κουλτούρας. Θέλοντας οι μαθητές/τριες του σχολείου μας να χαρίσουν χρώμα στην αυλή αλλά και πολλά χαμόγελα στα υπόλοιπα παιδιά των συστεγαζόμενων σχολείων, αποφάσισαν να διαμορφώσουν τον χώρο της αυλής. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και τη συνδρομή δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ήδη από την περσινή χρονιά, γίνεται προσπάθεια καλλωπισμού της αυλής μας.

   Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου υπήρχε ένα αναξιοποίητο παρτέρι στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα που μας χορήγησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το τμήμα Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το φυτώριο του Δήμου. Φυτεύτηκαν θάμνοι και αρωματικά φυτά. Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχοντας σε ένα περιβαλλοντικό δίκτυο φύτεψε και κάποια δέντρα.

Φέτος μαζί με τα παιδιά δίνουμε χρώμα στην αυλή, ξεκινώντας από το παρτέρι με τα φυτά μας. Επιλέχθηκε ένα εύκολο γεωμετρικό σχέδιο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά  με κυρίαρχη τη χαρά της δημιουργίας, της ελεύθερης έκφρασης, της προσφοράς και της συνεργασίας, παρουσίασαν ένα πανέμορφο και πολύχρωμο αποτέλεσμα.

Συγγραφέας: 
Ναλμπάντη Αναστασία