Πρόγραμμα «Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών»(European Christmas Tree Decoration Exchange)

Τον Νοέμβριο του 2022 το σχολείο μας συμμετείχε  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «17η Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών» που διοργανώθηκε από την Κομητεία του Ντάραμ του Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή του  Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Περιφέρεια Αττικής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Πήραν μέρος τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2 και Γ1. Πρόκειται για μία ανταλλαγή ανάμεσα σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σχολεία έφτιαξαν ένα πακέτο με πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη χώρα τους, το οποίο στάλθηκαν στα σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κάθε σχολείο έπρεπε να φτιάξει μέχρι 30 στολίδια και να τα στείλει στα άλλα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν. Μαθητές και εκπαιδευτικοί στολίσαμε με τα διακοσμητικά που λάβαμε το «Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» του σχολείο μας.

Πέρα από τα στολίδια, το κάθε σχολείο έφτιαξε ένα πακέτο με πληροφορίες σχετικά με το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη χώρα του ή στην ιδιαίτερη περιοχή που βρίσκεται το σχολείο. Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα από μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Το σχολείο μας κατασκεύασε στολίδια από άχρηστα, ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον. Δημιούργησε ένα ψηφιακό βιβλίο με πληροφορίες για το πώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα (φαγητό, τοπικές παραδόσεις …), χριστουγεννιάτικες συνταγές,  πληροφορίες για την πόλη μας, φωτογραφίες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έναν διαδραστικό χάρτη με τον οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε στις χώρες της Ευρώπης και μια αφίσα.

Το ψηφιακό βιβλίο μας: European Christmas Tree Decoration Exchange

διαδραστικός χάρτης: https://www.pictramap.com/app/view?p=f231cb

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου