"Ποδηλατούμε σωστά; Είμαστε ασφαλείς!"

 

Η μαθητική δημιουργία-αφίσα με τίτλο "Ποδηλατούμε σωστά; Είμαστε ασφαλείς!" δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος Β δημοτικού "Κυκλοφορώ με ασφάλεια" και των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Στόχος ήταν, μετά από προβολή βίντεο, ανάγνωση παιδικών βιβλίων, παιχνίδια ρόλων, να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως ποδηλάτες.

Οι επιμέρους στόχοι ήταν:

α) Η ενίσχυση της φαντασίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών

β) Η ανάπτυξη της πηγαίας δημιουργικότητας των μαθητών

γ) Η ενίσχυση της συνεργατικότητας και ομαδικότητας

δ) Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

ε) Η ανάπτυξη πρωτοβουλιών

Οι μαθητές, αφού ολοκλήρωσαν τις ζωγραφιές τους, δούλεψαν στο περιβάλλον του canva για τη σύνθεση της αφίσας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού. Κατέγραψαν και επικοινώνησαν  τα μηνύματά τους και τους σχολιασμούς τους.

Μας ενδιαφέρει να είμαστε σωστοί ποδηλάτες για την ασφάλειά μας, αλλά και γιατί το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο.

Η αφίσα πήρε μέρος στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!» που συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου