Ο οικοκώδικας του Σχολείου μας για την Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2023 – Παρουσίαση Προγράμματος

Θεοδώρα Χανδρινού, Εκπαιδευτικός Ζωγράφος – Χαράκτρια

Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα και κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Με αυτή την αφορμή συνεργαστήκαμε δημιουργικά με τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 41º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης», στο μάθημα των Εικαστικών στο πλαίσιο της υλοποίησης του καινοτόμου περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού μας προγράμματος.

Ο ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την αφίσα του οικοκώδικα του Σχολείου μας φιλοτέχνησαν τα παιδιά από τις τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’. Επεξεργάστηκαν τα μηνύματα και εμπνεύστηκαν από τους πίνακες των μεγάλων δημιουργών της Ιστορίας της Τέχνης ώστε να δημιουργήσουν την τελική μορφή της αφίσας. Διάλεξαν ανάμεσα σε πολλά έργα, για τα οποία διδάχθηκαν και κατέληξαν στους πίνακες του Παουλ Κλέε (Paul Klee)! Η αφίσα μας αναρτήθηκε στην μεγάλη έκθεση εικαστικής δημιουργίας που παρουσιάστηκε στους χώρους του Σχολείου μας. Προβλημάτισε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους ενθάρρυνε να γίνουν ενεργά μέλη, για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από απλές καθημερινές καλές συνήθειες!

ΕΚΘΕΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έγινε παρουσίαση του προγράμματος και άνοιγμα του Σχολείου μας στην κοινωνία με την έκθεση εικαστικών μαθητικών έργων στους χώρους του Σχολείου. Η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό από τις 10 Ιουνίου – 21 Ιουνίου 2023.

Τα παιδιά από όλες τις τάξεις συμμετείχαν βιωματικά στην διαδικασία μάθησης. Επικοινώνησαν και μοιράστηκαν τα δικά τους μηνύματα για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον για το περιβάλλον, την ανθρωπότητα και την Γη μας! Μέσα από τα έργα τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν να ώστε γίνουν πράξεις όλα όσα  έμαθαν.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!

Συγγραφέας: 
TheodoraChandrinou