Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις των "Ταπερίστας" του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι “Ταπερίστας” του σχολείου μας ανέλαβαν και πάλι δράση…

Με το κλείσιμο του έτους αποφάσισαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και τις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς στους μαθητές της Α΄ τάξης , προκειμένου να τους ενημερώσουν για τους στόχους και το αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος. Έτσι δημιούργησαν μία διαδραστική παρουσίαση με το ψηφιακό εργαλείο Prezi, όπου αποτύπωσαν με πολύ παραστατικό κι εύγλωττο τρόπο τη δουλεία που κάνουν και την αποστολή που πρέπει να φέρουν σε πέρας στο σχολείο μας, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, το σχολικό γεύμα των μαθητών, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Οι μαθητές της α΄ τάξης ενθουσιάστηκαν από τον ζήλο και την εργατικότητα των Ταπερίστας κι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν και αυτοί στην παραπάνω δράση.

Με το τέλος μάλιστα της παρουσίασης οι Ταπερίστες παρασκεύασαν ένα υγιεινό γλυκό σνακ από γιαούρτι, τοπικό μαλακό τυρί, μέλι, ξηρούς καρπούς, μπισκότα ολικής άλεσης και σπιτική μαρμελάδα και το προσέφεραν στους συμμαθητές τους, οι οποίοι το βρήκαν ως καταπληκτική ιδέα για σχολικό δεκατιανό.

Στο τέλος της παρουσίασης και εν όψει των γιορτών οι μαθητές μας αντάλλαξαν ευχές και δώρα, συμμετέχοντας στο παιχνίδι Secret Santa και με ιδιαίτερο γιορτινό και χαρούμενο τρόπο αποχαιρέτησαν το σχολείο για το έτος 2023, προσδοκώντας ακόμα καλύτερες στιγμές για τη νέα χρονιά!

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη!!!

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ