Η Μύρτις πρεσβευτής στην Ευρώπη για την υγεία και την αειφορία σήμερα

Ένα «Εικαστικό διαθεματικό ταξίδι με την Μύρτιδα» υλοποιούμε επιτυχώς το σχολικό έτος 2022-2023 στο 41º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης». Το Σχολείο μας εντάχθηκε στο «Δίκτυο της Μύρτιδος», δίνοντας ξεχωριστή χαρά στα παιδιά! 

Δραστηριότητες υλοποιούνται και συνδέουν το Σχολείο μας με το Δίκτυο, στο πλαίσιο των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Εικαστικό Θεοδώρα Χανδρινού: 

Το οικολογικό και δημιουργικό Σχολείο μας / Our eco-friendly and creative School, εκπαιδευτικό πρόγραμμα

https://blogs.sch.gr/arteducate/2022/10/16/to-oikologiko-kai-dimioyrgiko...

ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / LAMBROS ORFANOS – FROM THE SCHOOL TO THE MUSEUM – ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

https://blogs.sch.gr/arteducate/2022/10/30/lampros-orfanos-apo-to-scholeio-sto-moyseio-kainotomo-ekpaideytiko-programma/

Συμμετέχουμε στο Ινστιτούτο για το παιδί «Μύρτις» και ακολουθούμε το δημιουργικό ταξίδι της μικρής Μύρτιδος στον χρόνο και τον χώρο.

- Η Μύρτις γίνεται πρέσβειρα στην Ευρώπη, για την υγεία και την αειφορία. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο στο επίσημο κανάλι της Μύρτιδος στο YouTube. 

http://https://youtu.be/XbQ8bJcS4vw

- Είχαμε συμμετοχή στην Έκθεση αφιερωμένη στην Μύρτιδα, που έλαβε χώρα στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη στην Κοζάνη με τίτλο «Μύρτις πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν».  

Γίναμε μέρος της εξαιρετικής εκδήλωσης με το χαρακτικό που φιλοτέχνησε και πρόσφερε στην Μύρτιδα η Θεοδώρα Χανδρινού. Η αφίσα και το βίντεο που ακολουθούν μας ενημερώνουν για περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση: 

https://youtu.be/M4Nj570ZMQw

- Λάβαμε την κάρτα με τις ευχές της Μύρτιδος για τον νέο χρόνο!

Η προσωπικότητα της Μύρτιδος που δεν σταματά να εκπέμπει φως στους αιώνες, γίνεται Ελληνικό σύμβολο ελπίδας!

- Το Εικαστικό διαθεματικό ταξίδι μας γίνεται αφορμή για την γνωριμία των παιδιών με την Ιστορία και την Μύρτιδα. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις τάξεις Δ', Ε' και ΣΤ' ενεργοποιούνται δημιουργικά. Με ατομικές και ομαδικές εργασίες προσεγγίζουν τα μηνύματα που εμπορεύονται από την επαφή μας με την Μύρτιδα. Γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα και τις πανανθρώπινες αξίες, μέσα από εικαστικές δημιουργίες, ζωγραφιές, χαρακτικά, τυπώματα, ποιήματα και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο. Οι δράσεις έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στο 41º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης». 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/01/15/eikastiko-diathematiko-taxidi-me-tin-myrtida/

Συγχαρητήρια αξίζουν στην επιστημονική ομάδα του Δικτύου της Μύρτιδος για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, τιμώντας την Ελλάδα στον επιστημονικό κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη για την εξαιρετική συνεργασία με το Σχολείο μας και για την παραχώρηση άδειας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Υλικό από το Δίκτυο της Μύρτιδος είναι ορατό στο επίσημο κανάλι της στο YouTube. 

https://youtube.com/@myrtisofficialchannel3765

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!

Με εκτίμηση,

Θεοδώρα Χανδρινού

Εκπαιδευτικός, Ζωγράφος - Χαράκτρια 

 

Συγγραφέας: 
TheodoraChandrinou