Μαθητικός Διαγωνισμός : «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

26/01/2023

Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό "Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια κρίση με περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, ο οποίος είναι πλέον εμφανής στην καθημερινότητά μας επηρεάζοντας όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς και την ποιότητα ζωής.

Για το λόγο αυτό, η εκπαίδευση και ειδικότερα το σχολείο είναι ένας ασφαλής χώρος για την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πολιτών που καλούνται να ανιχνεύσουν ζητήματα της περιοχής τους, καθώς και να προτείνουν λύσεις προκειμένου να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.

Η εμπλοκή των μαθητών στη λήψη αποφάσεων τους βοηθά να αναλάβουν δράση, καλλιεργώντας ταυτόχρονα δεξιότητες και αποκτώντας νέες γνώσεις. Tα παιδιά  συνεργάστηκαν και έφτιαξαν μια αφίσα με τίτλο "Προβληματίζομαι - Σκέφτομαι - Αισθάνομαι και δρω , τώρα !!" 

Στοχεύοντας στη διάδοση των δράσεών τους στην σχολική τους κοινότητα, αλλά και στην τοπική κοινωνία τα παιδιά  προβληματίστηκαν σχετικά με τις αλλαγές στο περιβάλλον τους, πρότειναν ιδέες και συν-αποφάσισαν για το τελικό προϊόν τους. Στη συνέχεια, διαμοίρασαν τις αρμοδιότητες και κατασκεύασαν τα στοιχεία που είχαν αναλάβει. Η ενεργή συμμετοχή τους κινητοποίησε το ενδιαφέρον τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο

“Θέλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και μήνυμα να στείλουμε σε όλη τη Γη! Κάνε και εσύ την αρχή και ο πλανήτης θα σωθεί!!

Συγγραφέας: 
Βασιλική Κοτταρίδη