Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΗΠΟΣ

Φέτος στα πλαίσια εκπαιδευτικών ενεργειών και εργαστηρίων δεξιοτήτων, τέθηκε ως στόχευση η βελτίωση της αυλής.

Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι η αναβάθμιση, η βελτίωση της λειτουργικότητας και αισθητικής του σχολείου με τον εμπλουτισμό και τη φροντίδα του σχολικού κήπου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης συνδέεται με παράγοντες, όπως η υλικοτεχνική υποδομή, η εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος, η ενίσχυση των σχέσεων σχολείου-φορέων, η ανάπτυξη ικανοτήτων των μαθητών, η υποστήριξη της επιστημονικής-παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών.

Ο σχολικός κήπος αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές θα δραστηριοποιηθούν, ώστε η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων (κηπουρική, δράσεις πολιτιστικές, φιλαναγνωσίας κ.ά.) να τον μετατρέψει σε καινοτόμο χώρο μάθησης... 

Οι κήποι παρέχουν ομορφιά, δημιουργία και αγωγή και μπορούν να χρησιμεύουν ως μια διέξοδος από την οποία οι μαθητές μπορούν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη όπως κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ευεξία.

Συγγραφέας: 
ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΟΛΕΛΗ