“Κύκλος είναι η γη κι η ανακύκλωση ζωή!”- Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” 2022-2023

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” στα δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο σχολικός μαραθώνιος υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τον Δήμο, σε συνεργασία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.522 μαθητές από 20 σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών. Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου έχουν ανακυκλώσει πάνω από 20.000 κιλά υλικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν:                   

– 6.530 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 110 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1000 κιλών χαρτιού   

– 1.406 κιλά καπάκια                – 112 κιλά τηγανελαίων                 

– 136 κιλά μπαταριών                  – 800 κιλά ρούχων

Το νηπιαγωγείο μας καθ¨ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετείχε στην ανακύκλωση μαζεύοντας χαρτί και καπάκια με σύνθημα : “Κύκλος είναι η γη κι η ανακύκλωση ζωή!.“

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη στήριξη των γονιών τους και των εκπαιδευτικών κατάφεραν να κερδίσουν το 1ο βραβείο στην κατηγορία Νηπιαγωγεία. 

Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο του Followgreen, βραβεύθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.

Οι μικροί μας μαθητές συμμετείχαν στη γιορτή της ανακύκλωσης με μεγάλη χαρά, τραγούδησαν και χόρεψαν το τραγούδι της ανακύκλωσης. Πήραν τα συμβολικά δωράκια μας και το βραβείο μας.

https://blogs.sch.gr/2niploutr/2023/05/26/quot-kyklos-einai-i-gi-ki-i-an...

 

        

Συγγραφέας: 
vtseloni