Κατασκευή ταΐστρας για φτερωτούς επισκέπτες

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ’1 και ΣΤ’2 στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά ταΐστρες για τους μικρούς φτερωτούς επισκέπτες  του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα συνέλεξαν χάρτινα κουτιά γάλατος ή χυμού και χάρτινες αυγοθήκες τα καθάρισαν καλά από το περιεχόμενό τους και τα έβαψαν. Στη συνέχεια, έκοψαν ένα μέρος τους και έβαλαν μέσα τροφή. Ακολούθως, ως καλοί οικοδεσπότες  κρέμασαν τις αυτοσχέδιες ταΐστρες στα δέντρα του σχολείου περιμένοντας με χαρά τους μικρούς επισκέπτες. Έτσι, ο κήπος του σχολείου μας έγινε ακόμα πιο φιλικός για τα πουλιά, αλλά και για εμάς τους ίδιους, που θα ακούμε το όμορφο κελάηδημά τους κάθε φορά που θα μας επισκέπτονται.  Αυτό που μένει είναι να γίνουμε παρατηρητές των μικρών επισκεπτών μας. Αν είμαστε τυχεροί ίσως φτιάξουν και φωλιά κοντά μας, έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε νέους μικρούς φτερωτούς φίλους!

Οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας αυτοσχέδιο τροφοδότη πουλιών με χάρτινες συσκευασίες γάλατος ή χυμού.

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα χάρτινο μπουκάλι χυμού ή γάλατος
  • Σύρμα ή σπάγκο
  • Αδιάβροχη κόλλα ή κόλλα θερμής τήξεως

Βήματα υλοποίησης:

  1. Πλύνετε το χάρτινο δοχείο καλά.
  2. Ζωγραφίστε και διακοσμήστε τη συσκευασία σας, όπως εσείς επιθυμείτε.
  3. Κόψτε τη συσκευασία σε απόσταση από τον από τον πυθμένα του δοχείου τουλάχιστον 3 πόντους, προκειμένου να μπει μέσα η τροφή.
  4. Κάντε δύο μικρές τρύπες δεξιά και αριστερά από το καπάκι της συσκευασίας, ώστε να μπορέσετε να περάσετε από μέσα το σύρμα ή τον σπάγκο.
  5. Γεμίστε με σπόρους για πουλιά, που θα αγοράσετε από κάποιο κατάστημα για οικόσιτα ζώα.
  6. Τοποθετήστε την ταΐστρα σας σε ένα κλαδί ή σε κάποιο σημείο του μπαλκονιού σας.
Συγγραφέας: 
Ειρήνη Μανδελενάκη