Γιορτή Τριών Ιεραρχών

Με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για κωφούς και βαρήκοούς μαθητές), μπόρεσαν να γνωρίσουν τα πρόσωπα και πληροφορίες για τον βίο του Μέγα Βασιλείου, του Ιωάννου Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου.

Μέσα από την παρούσα δράση, οι μαθητές και οι μαθήτριες πληροφορήθηκαν για τις αντιλήψεις και την στάση ζωής των τριών ιεραρχών απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κατάφεραν να αισθανθούν την ταπεινότητα τους και να συνειδητοποιήσουν το όραμα τους.

Κάθε φύλλο εργασίας ήταν αφιερωμένο σε καθένα από τους τρεις ιεράρχες.

Πιο συγκεκριμένα, για το μέγα Βασίλειο, κατάφεραν να αποτυπώσουν πως θα μπορούσε να είναι η ιδανική «Βασιλειάδα» που και ο ίδιος είχε δημιουργήσει και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, οι μαθητές αφουγκράστηκαν την σημασία της αλληλοβοήθειας, πως κάτι ευτελές μπορεί να είναι για κάποιον άλλο ο θησαυρός και η σωτηρία του, καταγράφοντας διάφορες προσφορές αγαθών και μη που αποτελούν λύσεις στα διάφορα προβλήματα των ανθρώπων.

Τέλος, για τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία της καλής φιλίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες βασιζόμενοι στη ρήση «λύπη που μοιράζεται, γίνεται μισή και χαρά που μοιράζεται γίνεται διπλή!» εξέφρασαν τα συναισθήματα τους τόσο για το θεσμό της φιλίας όσο και για τους/τις ίδιους/ίδιες φίλους/ες τους!!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Χαϊδεμένου Ελένη

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli