Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Απορριμμάτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Απορριμμάτων (European Week for Waste Reduction)(EWWR) ξεκίνησε. Για το σχολείο μας ήταν μια εντατική εβδομάδα δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης από τις 19 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022. Η 14η έκδοση της EWWR διερευνά το θέμα των κυκλικών και βιώσιμων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με 16.129 δράσεις που σχετίζονται με τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, την επισκευή, την ανακύκλωση υλικών, καθώς και καθαρισμούς που θα πραγματοποιηθούν σε 30 χώρες στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Στις 21 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το κινητό πράσινο σημείο της Green City. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Έτσι, έγιναν πρεσβευτές για να μεταφέρουν το μήνυμα στις οικογένειές τους. Είμαστε αισιόδοξοι και συνεχίζουμε την προσπάθεια, γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα απόβλητά μας και να συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας την ανακύκλωση!

Η προσπάθειά μας ζύγιζε… 87 κιλά και 250 γραμμάρια!!!! Σίγουρα αξίζει να συνεχίσουμε!!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction) κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει πόσο χρήσιμα είναι τα απόβλητά μας και πόσες ευεργετικές χρήσεις μπορούν να έχουν.

Ευχαριστούμε τον ΕΟΑΝ-Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης!

Ευχαριστούμε την Green City για την ενημέρωση και την υποστήριξη!

 

#EWWR2022 #circulartextiles #wasteisoutoffashion #sustainabletextile European Week for Waste Reduction

Foundation for Environmental Education Eco-Schools Greece Global Action Days

ΕΟΑΝ-Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης #eoan

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου