ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αποτελέσματα έρευνας του σχολείου
Αποτελέσματα έρευνας του σχολείου
Αποτελέσματα έρευνας ΣΤ1

Η έρευνα «Τι σκεύος χρησιμοποιείς; Πού πίνεις το νερό σου;» διενεργήθηκε στο σχολείο μας σε όλα τα τμήματα (12) σε δύο φάσεις:

α΄ φάση, μια τυχαία μέρα στις αρχές Μαΐου 2023 και

β΄ φάση, μια τυχαία μέρα στις αρχές Ιουνίου 2023.

Στόχος της έρευνας ήταν αρχικά να καταγράψουμε τις συνήθειες των μαθητών και να τις οπτικοποιήσουμε. Με τα αποτελέσματα της α΄ φάσης, σε γραφήματα πίτας, οι μαθητές (του κάθε τμήματος) ήταν σε θέση να συζητήσουν και να αποφασίσουν ποιες συνήθειες μπορούν να αλλάξουν και γιατί. Έθεσαν τους στόχους τους και προσπάθησαν, μέσα στον μήνα που ακολούθησε, να μειώσουν κάποια αρνητικά ποσοστά.

Έχοντας στα χέρια τους τα οπτικοποιημένα αποτελέσματα της β΄ φάσης, έκαναν τις συγκρίσεις τους. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι προσπάθησαν και τα κατάφεραν, μείωσαν τα ποσοστά. Δεν ήταν, άλλωστε,  κάτι δύσκολο!

Η δυσκολία βρίσκεται στο να δώσουν συνέχεια, σε αυτή την προσπάθεια που άρχισε, με τη νέα σχολική χρονιά. Σίγουρα θα εμπλέξουμε και τα αγαπητά μας «πρωτάκια».

Οι νέοι στόχοι για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι:

να μειωθεί το ποσοστό της χρήσης του αλουμινόχαρτου και να αντικατασταθεί με λαδόχαρτο ή να γίνει ορθή διαχείριση αυτού (π.χ. ανακύκλωση αλουμινίου)

να μειωθεί η χρήση των συσκευασμένων προϊόντων (δηλ. με συσκευασία εργοστασίου) ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να προβούμε σε μέτρα σωστής διαχείρισης αυτών των συσκευασιών.

Γιατί… όταν  γνωρίζεις, διαχειρίζεσαι σωστά!!!

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου