Έρευνα κατανάλωσης ενέργειας της σχολικής μονάδας "Εξοικονομώ, eco-νομώ, την ενέργεια μετρώ"

Η φετινή μας έρευνα "Εξοικονομώ, eco-νομώ, την ενέργεια μετρώ" μας έδωσε σημαντικά στοιχεία για να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα για την έρευνα που θα ακολουθήσει τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Θα ζητήσουμε από τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης να μας υποστηρίξει στις μελλοντικές μας ενέργειες, όπως για παράδειγμα, την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων (παλαιού τύπου), με Led, αφού έτσι επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης έως και 50% και μεγάλη εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, θα ζητήσουμε την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, όπως για παράδειγμα, ψυγεία Ολοήμερου Σχολείου. Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι παλιές, άρα αρκετά ενεργοβόρες και "φουσκώνουν" τον λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος. Στόχος η αντικατάστασή τους με "πράσινες" ενεργειακά συσκευές, οι οποίες θα είναι σαφώς αποδοτικότερες αλλά και πιο οικονομικές στην κατανάλωση ενέργειας.

Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για να συλλέξουμε νέα δεδομένα, να τα οπτικοποιήσουμε, ώστε με τους μαθητές μας να κάνουμε τις συγκρίσεις και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου