Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο πλαίσιο συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 40 μαθητές/τριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Reduce-Reuse-Recycle-Recycle” επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του και να γνωρίσουν τη διαδικασία της διαλογής και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών.
Ο υπεύθυνος έργου κ. Πετρόπουλος ξενάγησε τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο περιμετρικά των εγκαταστάσεων διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, περιέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία διαλογής και δεματοποίησης των υλικών και μεταφοράς τους στα αντίστοιχα εργοστάσια και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Ξεκαθάρισε ποια υλικά πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους (συσκευασίες, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), τονίζοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν στους κάδους αυτούς υπάρχουν και σκουπίδια που αλλοιώνουν την ποιότητα των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η επίσκεψη αυτή βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και αποτελεί μια εναλλακτική παιδαγωγική προσέγγιση στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές/τριες θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ενεργών, δημοκρατικών και περιβαλλοντικά υπεύθυνων πολιτών.

Συγγραφέας: 
aberri